Ябълкова терапия за красиво лице

2
Добави коментар
gossipgirl
gossipgirl

Ябълките, освен че са вкусни и полезни, са и безценни при козметични процедури. Редовната консумация на ябълки подмладява организма отвън и отвътре.

За най-добър ефект консумирайте ябълките, които растат в района, в който живеете. Такива плодове са най-полезни и при употребата им за козметични цели.

Ако имате мазна кожа, смелете с месомелачка една кисела ябълка, изчистена от кората. Към ябълковото пюре добавете един разбит белтък и две чаени лъжички оризово брашно или смлени овесени ядки.

Смесете всички съставки и нанесете на кожата за петнадесет минути, след което измийте с хладка вода. Друг вариант на маска за мазна кожа е да настържете на едрото ренде изчистена ябълка и да я смесите с една супена лъжица мед. Нанесете маската за десет минути и измийте с хладка вода. Ако имате звездообразни капиляри на лицето, не използвайте мед.

При суха кожа е полезна маската от варена ябълка. Сварете една цяла ябълка, без да я белите, като я оставите да поври няколко минути. Обелете кората и намачкайте ябълката с топло прясно мляко, за да се получи каша. Нанесете топлата паста върху лицето за петнадесет минути и измийте с хладка вода.

Настържете на ситното ренде обелена ябълка и смесете с една чаена лъжичка мед и една чаена лъжичка зехтин. Разбъркайте добре, нанесете върху лицето за петнадесет минути и измийте с хладка вода.

Ако кожата ви е нормална – не е нито суха, нито мазна, настържете половинката от червена ябълка и в пюрето добавете една чаена лъжичка мед, една чаена лъжичка зехтин, една чаена лъжичка ябълков оцет.

Нанесете маската върху лицето за двадесет минути и измийте с хладка вода. Можете също така да приготвите и друга маска – половинка от каквато и да е ябълка настържете и смесете с една чаена лъжичка течна сметана и една чаена лъжичка смлян ориз. Нанесете на лицето, шията и деколтето за двадесет минути и изплакнете.

При повяхваща кожа настържете половин кисела ябълка и смесете с една чаена лъжичка топъл мед и една супена лъжица предварително заляти с вряла вода овесени ядки. Оставете маската да поизстине и нанесете за петнадесет минути. Измийте с хладка вода.

Направете и маска с печена ябълка. Запечете във фурната една кисела ябълка и я намачкайте до пюре. Добавете една чаена лъжичка мед, една супена лъжичка зехтин или бадемово масло. Нанесете върху кожата за петнадесет минути и изплакнете.

FacebookGoogle+TwitterPinterest

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!