Грозде за отслабване

5
Добави коментар
kozmo
kozmo

Според изданието Personal Liberty News Desk американски учени са установили, че гроздето е една от храните, които могат да помогнат за намаляване на наднормено тегло.
Лекари от Тексаския университет на САЩ чрез изследвания са доказали, че активният природен ингредиент на гроздето – ресвератрол – стимулира работата на адипонектина, който е хормоноподобно вещество, влияещо върху механизма за образуване на мастни клетки в организма на човека.
Разработена и специална диета, която изисква през първите три дни да се консумира само грозде, като количеството му да не бъде повече от 1,5 килограма дневно. В следващите дни грозде се приема само на вечеря.
Гроздето подпомага процеса на отслабване и съдейства организмът да се освободи от шлаките. Според американските изследователи диабетиците също могат да приемат този вкусен плод.
И тук възниква въпросът дали нашите баби са знаели всичко това, защото много от тях в миналото и сега вечерят с чепка грозде и парче хляб. Само дето си берат грозде от асмичката!
Не трябва да се подценява и стойността на гроздовия сок, който също е изключително полезен за организма и е включен наред с гроздето в една популярна очистителна диета.