Благоевград внесе проект за план за градско възстановяване и развитие – Stroi Media

2
Добави коментар
GeorgeGeorgiev
GeorgeGeorgiev

Благоевград внесе проект за план за градско възстановяване и развитие

25 януари 2011, 17:01

Стойността на проекта е близо 500 хил. лева

Oбщина Благоевград внесе в МРРБ проект за разработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие, съобщават от общината. Проектът се финансира по  Приоритетна ос 1: “Устойчиво и интегрирано градско развитие” на ОП „Регионално развитие“.

Общата му стойност е 499 360 лв., като 95% (474 392 лв.) от тях ще предостави Европейският фонд за регионално развитие, 5 % ще бъде собственият принос на Община Благоевград във финансирането на проектните дейности.

С изработването на интегриран план за градско развитие ще бъде направен цялостен анализ на състоянието на инфраструктурата в града, което ще позволи изграждането на ясна визия за бъдещото развитие на общината.

В рамките на проекта ще бъде направено описание на представата на общината за развитие на ключовите икономически и социални сектори в града, както и за неговото пространствено развитие към 2020 г. Ще бъдат определени зони за въздействие на територията на Благоевград, съгласно основното им функционално предназначение, състоянието на физическата среда, социална и етническа структура на населението.

Интегрираният план за градско възстановяване и развитие ще подпомогне осъществяването на визията за развитието на Благоевград, чрез реализация на проекти в градски територии в неудовлетворително състояние, с негативни тенденции в развитието и/или с нереализиран потенциал, с привличане и координирано управление на разнородни инвестиции, допълват от общината.

назад

предишна новина

следваща новина