Моята енциклопедия: Природа | ISBN 9789549455502 | Книги от онлайн книжарница Хеликон | Helikon.bg

5
Добави коментар
dinkost
dinkost

Анотация

По време на излети, екскурзии и разходки из природата децата могат да открият много занимателни неща. В този практически справочник младите читатели ще намерят интересни отговори и поучителна информация за познати животни и растения от родната природа.
Многобройни описания, снимки и илюстрации подпомагат децата в откриването и назоваването на представителите на животинския и растителен свят. Специални, съобразени с детската възраст страници съдържат любопитни факти, указания и напътствия, като внасят разнообразие и забавление.
Това е полезно четиво, подходящо както за пътешествията на децата из природата, така и за справки у дома, за да опознаят и разберат по-добре природата.

Ревюта

Явно с напредването на годините, носталгията по миналото също расте, поне с мен е така… Помня как, когато бях дете, разгръщах с ръчички едно издание, останало още от батковото детство. Казваше се „Албум за растения и животни“. Порових се в интернет, за да видя кога е било издадено. Е, това се е случило в далечната 1976 г. Представете си само колко приятно изненадана останах, когато получихме през септември 2010 книга с име „Моята енциклопедия: Природа“, която носеше в себе си същото онова познание от някогашната ми детска книжка. Има обаче няколко съществени разлики между изданието от 1976 и изданието на „Коала Прес“ от 2010. Съвременното издание е в голям формат, с красиви и здрави корици. Хартията е офсетова и с високо качество, за разлика от старото на „Земиздат“. Растенията и животните са подредени по азбучен ред в четири основни категории. „Моята енциклопедия: Природа“ е преводно издание от немски език, което е повод за още по-голямо доверие към информацията, вътре в него. Разлиствайки тази книга, открих някои уникални за мене снимки – тези на морския жълъд и морската свиня … С удоволствие препръчвам книгата на всяко дете, което обича природата.
Веселина Желева, Хеликон Бургас