Разнообразни идеи за стенна декорация

61
Добави коментар
lucynda
lucynda

28.01.2011 г.

Ако желаете да внесете разнообразие в интериора си, то най-лесният начин да постигнете това е да направите стенна декорация. Ето и няколко идеи, които могат да Ви бъдат полезни.

Картини

Стената зад дивана е декорирана с 15 картини, представящи три мотива, които са с различно пространствено позициониране. Рамките на симетрично разположените картините са с еднаква големина и квадратна форма. Сребърните нюанси и мекият буков цвят на рамките са в унисон с цвета на материалите на мебелите, с които елегантно е обзаведена тази стая.

Завеси

Жълтите завеси, които покриват стените, гарантират слънчево настроение както през деня, така и през нощта. Тънката материя на плата се спуска като воал и придава ефирност на стаята. Картините, които изглеждат сякаш залепени за завесата, всъщност са внимателно прикачени с връв към корниза от неръждаема стомана.

Цветя

Главен акцент в този интериор е стенната декорация с цветя. Естествените и разнообразни по цвят флорални мотиви са аранжирани по прекрасен начин, като са поставени първо в стъклени епруветки, а след  това са подредени върху плота до стената.

Завеси с ефектни елементи

Силно впечатление правят ефектните мотиви на завесите от плътна материя. Те представляват краски, елементи от слънчогледи, обагрени в ярки и огнени цветове – червено, оранжево и жълто. Тези мотиви са примерни и служат главно да илюстрират идеята на дизайна. Можете да отпечатате на завесите си моменти от Вашата ваканция, част от текст от песен или друг Ваш любим мотив.

Стикери за стенна декорация

Ефектна стенна декорация може да се постигне и чрез залепването на стикер. Това е практичен, икономичен и оригинален начин да разнообразите вида на Вашите стени. Можете да импровизирате с разнообразие от цветове, форми и мотиви.

Тапети

За декорация на стената изборът на дизайнера се е спрял върху цветно пано, което съчетава детайли от няколко вида и цвята тапети. Детайлите от цветния колаж са координирани по големина и ширина и са разположени по начин, по който всеки един елемент изпъква.

Морски акценти

Силно изразен акцент в този интериор се явява кръглата стенна лампа, върху която е добавен морски мотив. Начинът , по който изпъква, създава оптическата илюзия, че образът е триизмерен. Лампата наподобява  люк, през който можете да видите удивителна морска гледка. По този начин се създава усещането, че сте на круиз, докато седите удобно на фотьойла си.

Стенно огледало

Червеният цвят е атрактивен и винаги привлича вниманието. Затова  е подходящ за фон на огледалото с прикрепената към него стъклена конзола. По този начин аксесоарът ще изпъкне визуално. За по-силен визуален ефект е необходимо да има отстояние от около 20 сантиметра от пода.

Фотогалерия

Ярко розовата стена играе ролята на фотогалерия, тъй като върху нея са подредени снимки с различна големина и форма. Рамките на снимките са в бели или много светли цветове и са в контраст с наситения розов цвят. По този начин изображенията от снимките изпъкват.