Остров Сайпан (Saipan Island)

106
Добави коментар
monito_vr
monito_vr

  Остров Сайпан е част от Северните Мариански острови.  Годишно Марианските острови се посещава от около 600 хил. туристи. Има прекрасни възможност за гмуркане, пешеходен туризъм, уиндсърф, тенис.

Остров Сайпан е най-популярната дестинация за японските туристи. В последните години островът е най-бързо развиващ се в цяла Микронезия. На него има много игрища за голф. Броят на туристите и чужденците, работещи тук, надхвърля броя на местните жители. Сайпан има чудесни плажове по своите западни и южни брегове, силно врязан скалист източен бряг, хълмиста вътрешност и стръмни скали по северния бряг.

Гарапан е най-процъфтяващият град. Изравнен със земята през Втората световна война и заселен отново през 1960 г., сега Гарапан има суши-магазини, караоке-клубове и много други развлечения за японските туристи. Белият пясък и тюркоазените води на Micro Beach са едни от най-хубавите на островите. Тук има Американски мемориален парк и музей на Втората световна война, в който са изложени оръжия, униформи, снимки и други военни принадлежности.

Едно от най-интересните места на острова е Грото, естествена пещера с 15 м дълбоки води и тунели към открито море. Можеш да видиш останки от кораби от Втората световна война на пристанище Tanapag, пещери и градински змиорки на плаж Обиян, огромен коралов риф, недалеч от Гранд хотел Сайпан. Най-доброто място за гмуркане с шнорхел на Сайпан е рифът Манагаха.
  Hobyto.com