Най-добрата техника за преодоляване на стреса!

21
Добави коментар
coffeetime
coffeetime

Кое е най-доброто оправдание, за това, че отново сте започнали да пушите?

Разбира се, че стресът!

Напрегнат ден в офиса. Колегите ви късат нервите. Клиентите ви късат нервите. Роднините ви късат нервите. Половинката ви къса нервите. Децата ви късат нервите. Света върви на зле, a някой ви е стъпил на опашката! И естествено, всичко това се случва когато сте решили да спрете цигарите, нали?

Е как да не запалиш една цигара? Да, вие знаете много добре, че цигарата няма по магически начин да направи колегите, клиентите, роднините и децата ви по-поносими … Но от друга страна сте сигурни, че с цигара ще понесете всичко това по-лесно …

Разбира се, вие сте жертва на заблуда. Цигарите все още са същите хартиени тръбички пълни със сушена трева от тютюн. Не са станали магически пръчици, с които можете да решавате проблемите си в живота. С цигарата вие единствено елиминирате симптомите на никотинов глад, които ви вдигат стреса до непоносими висоти.

С всяка цигара, елиминирайки симптомите на никотинов глад, вие се опитвате да получите спокойствието на обикновен непушач.

Запомнете това:

Когато се чувствате нервни и запалите цигара – вие се опитвате да се почувствате като обикновен непушач, без никотинов глад.

Интересна мисъл, нали?

Какво излиза? Че като пушите, просто сваляте стреса до нормални нива за останалите хора, които не пушат.

Добре, това е пределно ясно. И какво от това?

Ето какво. Аз работя с живи хора, истински хора, които са се обърнали към мен за съвет и помощ, за да спрат цигарите. И какво, мислите че слушам много често – сериозни причини за пропушване?! Не, по-скоро оправдания и извинения за повторно пропушване.

„Имах тежък ден – подготвяме тръжна документация и в последния момент е лудница. Запалих една. ”

„Имах ужасен изпит. Запалих от притеснение.”

„Не знам защо, но като минах покрай магазина и си купих … ”

На мен лично няма да ми омръзне да се вслушвам в проблемите ви, но на вас самите не ви ли омръзна да си намирате оправдание за да запалите цигара? Понякога даже целенасочено човек си търси оправдание – сам си прави повече стрес от необходимото – това няма как да не сте го забелязвали? Как ли се справят със стреса, хората които не пушат?

За това реших да ви дам една техника, която унищожава всеки стрес у вас.

Универсална техника за освобождаване от стреса

Тази техника е много древна. Това е най-древната техника за освобождаване от стреса, която е практикувана още преди стреса да стане известен.

Тази техника е толкова силна, че да си признаем, все още не е открито нещо, което да работи дори почти толкова успешно.

Техниката изисква тренировки, но няма човек, който да не може да се справи. В света има много учители, които практикуват тази техника и много големи майстори, които могат да ви я покажат.

Тази техника се нарича:

Жонглиране!

Да, точно така. Няма друго нещо, което така да изпразва мозъка от лошо мисли, както жонглирането. Става дума за най-елементарно жонглиране с две или три топки. Между другото – изпразва мозъка от каквито и да е мисли.

Когато мозъкът се ангажира с сложната координация и следене на топките, което се изисква за жонглирането, се оказва, че практически няма как да мислите за нищо друго. Хубавото е, че самото жонглиране само изглежда сложно, докато всъщност никак не е.

Всеки може да се научи, с малко уроци и тренировка.

Какви са позитивите, които можете да извлечете от жонглирането?

Със сигурност ще повишите координацията си. Ще станете по-ловки с ръцете и ще можете да показвате новите си умения за радост на деца и баби.

Ще можете лесно да отклоните мислите си от стреса на деня. Жонглирането не ви позволява да мислите за ежедневните стресиращи глупости. Когато се почувствате под стрес, накарайте топките да летят!

Ще можете лесно да преодолеете поривите си за цигара. Само след 5 минути жонглиране желанието ви за цигара е изчезнало, а вие сте станали още по-добър в жонглирането.

Ако станете много добър, и се окаже че това е призванието ви – можете да отидете да работите в цирка – мечтаната професия за  всеки който не си пада по уседналия живот.

И така – жонглирайте. След известно време ще обявя сбирка на всички, които са спрели цигарите по метода на NICOFREE и тогава ще видим колко сте напреднали със жонглирането.

Ще видите, че след като овладеете трите топки, ще започнете да търсите нови предизвикателства, не само в жонглирането. Ще имате ново, евтино хоби – да мятате топки във въздуха.

А тук публикувам едно видео, от което да получите първия си урок по жонглиране. Включва елементарно жонглиране с три топки и упражнение, което да ви помогне да жонглирате като истински майстор.

И да не съм чул, че някой толкова се е отчаял от жонглирането, че е пропушил :о)