Спечели книга: Мисли като милионер и ще станеш милионер

4
Добави коментар
love-aholic.com
love-aholic.com

Спечели книга: Мисли като милионер и ще станеш милионер

31/01/2011 |

nade4i спечели книгата “Личният магнетизъм – същност и приложение” на Терон Дюмонт. Честито!

Следващата книга, която можете да спечелите срещу отговора на един въпрос, е “Мисли като милионер и ще станеш милионер” на Харв Екър. Още една книга за хората, които желаят реално да проемнят живота си. Макар и формално да е книга за парите, в нея открих много ключове към много сфери от живота. Изказвам благодарност на Огнян, който ми я препоръча, и горещо я препоръчвам на всички.

За да спечелите тази книга, трябва да отговорите на един въпрос. Крайният срок е 26 февруари 2011 г. Печелившият ще бъде определен чрез жребий на 27 февруари 2011 и ще се свържа с него по мейла, с който се е регистрирал тук.

Въпросът е:

СМЯТАТЕ ЛИ, ЧЕ ФИНАНСОВОТО БОГАТСТВО Е СЪВМЕСТИМО С ДУХОВНОТО РАЗВИТИЕ?

Ако в основана на желанието за печалба на пари са заложени неконструктивни мотиви, като страх, гняв или необходимост да се „доказваш”, парите никога няма да донесат щастие.
На семинарите си винаги задавам един въпрос на аудиторията си:
– Колко от вас биха посочили страха като свой основен мотив за печелене на пари?
Малко са тези, които се престрашават да вдигнат ръка. Аз обаче продължавам:
– А колко биха посочили материалната осигуреност като свой основен мотив?
Тук изтиква гора от ръце. А сега внимавайте: в основата си мотивите като „страх” и „стремеж към сигурност” са идентични. Стремежът към сигурност произтича от несигурността, която пък се основава на страха.
Мислите, че парите ще разсеят страховете ви? Това просто няма как да стане. Защото не парите са в основата на проблема, а страхът. И което е по-лошото, страхът не е просто проблем, а навик. Ето защо печеленето на пари променя само вида на навика. Знаеш ли кое най-много ще те притеснява, ако се разориш – че никога няма да се оправиш. Ако пък успееш и реализираш мечтите си, ще те налегнат други страхове: „Ами ако утре загубя това, което спечелих?” Накратко, докато не изкореним страха, парите с нищо не могат да ни помогнат.
Не по-малко неубедителни са мотивите на онези, които искат да докажат, че „и те стават за нещо”. Сами по себе си парите не могат да те превърнат в нещо, което дотогава не си бил. Никоя сума не може да облекчи натрупаната болка в душите на онези, които искат да докажат, че „стават за нещо”. Те вечно ще са недоволни, защото все нещо няма да им достига – не само парите. Просто са заживели с убеждението, че не са „достатъчно добри”.
Парите могат да направят само едно – да подсилят това, което вече сте
Ако сте кофти човек, парите ще ви направят още по-кофти. Ако сте свестни, те ще ви дадат възможност да станете още по-свестни. Ако сте скъперници по душа ще станете още по-стиснати, с колкото и пари да разполагате. Ако пък сте щедри и имате повече пари, ще бъдете още по-щедри. Ако някой ви убеждава в противното, да знаете – той просто няма пари!