Предвиждат над 1 млн. лева за спортни обекти – Stroi Media

3
Добави коментар
GeorgeGeorgiev
GeorgeGeorgiev

Предвиждат над 1 млн. лева за спортни обекти

01 февруари 2011, 13:03

Средствата ще дойдат от съвместна инициатива на Министерството на физическото възпитание и спорта и Български спортен тотализатор

Министерството на физическото възпитание и спорта и Българският спортен тотализатор започват съвместна инициатива,  която да финансира изграждането и реконструкцията на спортни обекти и съоръжения за масов детско-юношески спорт в 10 града на България. Средствата ще дойдат чрез провеждането на 12 специални тиража в играта „6 от 49“ на ТОТО 2 през 2011 г. Набраните средства ще идат за площадките и ще се подпомогнат деца в неравностойно положение.

От специалните тиражи ще бъдат отделяни по  100 хиляди лева за създаването на спортни площадки в десет града, обясни спортният министър Свилен Нейков. Общините ще посочват местата за изграждането им, ще предлагат площадки и спортни съоръжения, които се нуждаят от ремонт или реконструкция, и ще съфинансират проектите по места. Предложенията ще бъдат одобрявани от МФВС и БСТ.

„Идеята е тази инициатива да подпомогне по-малките населени места, които имат по-малки финансови възможности. До края на февруари ще бъде предоставена информация за обектите и площадките от 10-те града, в които ще бъдат вложени средства от специалните тиражи“, каза Иво Тонев, председател на Управителния съвет на БСТ.

Първият от десетте града, в които ще се изгради площадка за масов спорт, както и детски кът около нея е Враца, а средствата са набрани от тиража в неделя.

Проектите за отделните общини ще бъдат представяни пред обществеността поотделно.

Министър Нейков заави, че през тази година общо 120 милиона лева са заложени като постъпления от Българския спортен тотализатор.

назад

предишна новина

следваща новина