Рисуване на нокти за начинаещи – 3D акрилни цветя

10
Добави коментар
borkiss
borkiss

Рисуване на нокти за начинаещи – 3D акрилни цветя

Представяме ви един много интересен и специален дизайн, създаден с помощта на 3D акрилни цветя. По-богатата украса го прави неподходящ за ежедневието, но е идеален за специални поводи като например наближаващия празник на влюбените – Свети Валентин. Дори и да не сте правили 3D актилни дизайни преди, този дизайн не би трябвало да ви затрудни.

Преди да започнете се уверете, че всичко, което ви е необходимо е предварително подготвено – акрилни цветове (червено и бяло), бяла акрилна пудра, блясък (сребрист), сребристи перлички, топ лак.

Когато се работи с акрилни цветове, можете лесно да се объркате и дезорганизирате. Ето защо ви препоръчваме да използвате палитра за боите – така цветовете ще бъдат по-организирани и ще направите последвашото почистване по-лесно. Първо, нека изстискаме малко количество бял акрил в една част на палитрата.

Сега направете същото и с малка част от червения акрил. Червеното не трябва да е толкова много, колкото бялото, тъй като ще се използва само за пигмент. За да бъдем по-точни, ще са ви нужни 2 части бяло и една част червено. Не забравяйте, че не трябва да прекалявате – винаги можете да добавите още цвят, ако няма достатъчно, но не можете да го върнете обратно в тубата.

След като сте подредили работното си пространство, използвайте мека четка, за да покриете цялата повърхност на ноктите с белия акрил.

След като сте готови с бялото, бързо почистете четката си и внимателно я натопете леко в червения цвят. Нужно е съвсем малко количество от него. Покрийте ноктите с много тънък слой от този цвят, както е показано на снимката. След като направите това, добавете още слоеве върху предния край на нокъта, за да създадете преливане от светлорозово към плътно червено.

Оставете ноктите за няколко минути, за да изсъхнат.

След като ноктите са изсъхнат, използвайте лак с блестящи частици и много тънка четка, за да създадете две ултра-тънки линии по повърхността на нокъта. Можете да използвате сребърен блясък, както виждате на снимките, но и всички други блестящи лакове би трябвало да изглеждат добре.

Сега направете същите линии, но в обратната посока, този път три на брой, а не две. Ако искате можете да добавите повече линии, но така мрежата ще стане прекалено малка за акрилни цветя.

Сега идва моментът на истината – работата по акрилните цветя. Вземете най-тънката четка, която имате и я използвайте, за да поставите малко количество акрил върху нокъта. Сега внимателно увеличете натиска на четката ви върху акрила, за да оформите първото си листенце. Не натискайте прекалено много – акрилът би трябвало да бъде доста чувствителен към вашия натиск.

Сега повторете процеса за създаване на второ и трето листенце, които образуват едно обикновено, но красиво, малко цвете. След като станете експерт и придобиете опит, ще можете да изпълнявате много по-сложни проекти.

Трябва да поставите цветята на разстояние едно от друго, а техният брой зависи от размерите на ноктите, върху които работите. В идеалният вариант – всеки нокът трябва да изглежда малко по-различно от останалите.След като приключите, нанесете пласт топ лак, за да предпазите вашите цветя.

Вашият дизайн вече трябва да изглежда абсолютно страхотно, но ако искате да го направите още по-очарователен, опитайте да добавите малки перлички в средата на цветята. Това ще направи дизайна по-елегантен и изискан.

Готово! Сега имате перфектен маникюр за следващия специален повод, подходящ и за Свети Валентин.

Снимки: www.vivalanails.co.uk