От другата страна на пениса

24
Добави коментар
ins
ins

Преди 4 години   |

От Виктория Миланова

fСПОДЕЛИ

Tweet

Зигмунд Фройд, макар и мой любимец за много неща, стори голям грях. Той придаде на въпроса „Какво искат жените?” такъв риторичен смисъл, вкара го така категорично в сферата на агностицизма, че днес дори и най-дръзките от нас не смеят да бъдат по-директни и методични в разясняване на желанията си. Силният (но само физически) пол вече хилядолетия наред си стои объркан по отношение на женската природа. Вместо да попита, пък да помисли, да поанализира, той е развил цяла система от погрешни представи за обектите на своите сексуални въжделения. И не желае да ги коригира, каквото и да обясняваме.

Така му се иска да бъде, значи е така

Всъщност, господа, жените са ужасно познаваеми и съвсем не са това, за което ги мислите. Някои са по-сложно устроени, други – по-просто, но полът им не е космическа загадка, нито вселенско судоку. Те са напълно непредвидими в едни пет дни от месеца, но през по-голямата част от времето действат съвсем логично. Просто не си издават механизмите и мотивациите, защото това, което тиктака дълбоко в тях, е в пълен разрез с представите ви.

А пък и прикритостта е нашата засада, удобното ни място, от което ви дърпаме конците, след като не можем физически да ви принудим да направите нещо. Аз съм междуполов пацифист и голямата ми мечта е да издам пълен академичен мъжко-женски разговорник. Напоследък все повече се дразня от няколко широко разпространени неистини относно моя пол и смятам да положа малко усилия, за да ги разсея. Да ви представя нещата от другата страна на пениса.

Жените са по-малко сексуални от мъжете

Ще ви се. Не я боли глава всеки път, когато ви отказва. Просто ви манипулира, защото има повече контрол над себе си, а и по контурите й не личи, че иска секс. Желанието й може да се прикрие. Жените са много по-сексуални от мъжете. Митологията за ненаситния мъж и вечно дърпащата се от плътското дама на сърцето му е точно това – митология. И то напълно погрешна. Жената винаги може, при вас не е точно така. Но ви внушава, че вие я искате повече, защото така получава предимство.

Тя раздава  сексуалното благоволение, а това си е вече възможност да дърпа конците. Защото такава й е била някога сделката в брака – търгувала е секс срещу финансова и социална сигурност. След като не са й позволявали да работи и да се издържа сама, й се е наложило да внуши на мъжа, че има нещо, което отпуска с капкомер. И то само като награда за това, че й доставя недостъпните й блага. И някак си по инерция нещата продължават да се случват по същия начин и сега.

Тя ужасно внимава да не разсее заблудата, че дори в мислите си е само ваша, че това, което и давате в леглото, й стига, защото знае какъв е общественият договор. Силно сексуалната жена я наричат курва, а силно сексуалният мъж го потупват одобрително по рамото. Дали би рискувала при това положение да ви покаже истинските размери на плътските си желания? И да ви уплаши, че ако засечете, ще си потърси ново заредено оръжие? Не мисля.

Жените се влюбват, мъжете искат секс

Нищо подобно. Женският пол е много по-прагматичен от мъжкия. А и случаите, в които мъж получава функционална лоботомия заради стройни крака и големи гърди са многократно по-чести от тези, в които жени се захласват по стегнато дупе или високи скули. Дамите много по-хладнокръвно, рационално и разумно избират партньорите си.

Господата водят войни за хубави Елени. Пък и както жените едновременно бъркат манджата, лакират се, говорят по телефона и наблюдават детето да не се удари, със същия успех могат паралелно да ви уверяват в нежните си чувства, да претеглят пригодността ви за дълга връзка и да се оглеждат за по-добри екземпляри. Каналното мъжко мислене позволява да се върши само едно от тези действия в даден момент.

Тази заблуда произтича от предходната. Обществото хилядолетия наред натиска жените да изпитват само нежна безполова любов, за да държи в подчинение сексуалността им. В миналото има само един образ, от който мъжете са се страхували повече от самия Сатана – това е първата съпруга на Адам, Лилит. Тя също като него била създадена от кал, а не от реброто му като Ева.

И го напуснала, защото нещо й се правел на господар в секса. Лилит е изобразявана винаги като ужасно сексуална и непокорна. И след като мъжкият свят се е боял от плътското и бунтарското в жената повече отколкото от вечните адски огньове, как да не получи амнезия, че изобщо съществува? И така от съпругата започва да се изисква да е само малоумно замечтана и фригидна. И тя се съобразява по икономически причини.

Жените изневеряват, защото се влюбват, мъжете – защото искат секс

След като изяснихме кой е по-сексуален и кой се влюбва повече, дали е възможно това да е вярно? При жената е много по-вероятно да се окаже сексуално незадоволена в постоянното си партньорство. Но тъй като е и прагматична и не би си развалила изгодната връзка заради глупости, ще се компенсира плътски навън, а след това ще продължи да се грижи за домочадието.

При това положение никога няма да се терзае от тайната, нито ще тръгне да си признава и да моли за прошка. Няма нужда да се хвали пред никого с новото завоевание, така че и е много по-дискретна и скритият и живот е по-добре защитен. Просто си знае приоритетите. Затова женските изневери са нищожно документирани и е почти непосилно да се хванат и анализират.

Има и друг вариант. Тактиката „маймунка” (хващане за следващия клон преди да си пуснал предния) е измислена от жените. Ако тръгне да ви напуска, бъдете сигурни, че преди това многократно ви е изневерявала в търсене на по-добър партньор. Защото никога няма да изрита питомното, ако още не е хванала и опитомила дивото. За какво влюбване говорим изобщо?

Мъжките компании са по-цинични от женските

Боя се, че ако подслушате един женски разговор, бузите ви ще пламнат като узрели домати. Аз съм била в мъжки компании. Разговорите за секс са такива: „Чука ли я?” „Да”. „И кво?” „Ми супер?” „Духа ли ти?” „Да”. „А отзад даде ли ти?” „Няма да ти кажа.” „Кога е мачът?” „В шест.” „Има ли бира?” „Да.” „Дай по една.” И разговорът се пренася окончателно към трансфери, класации, квалификации, ранглисти и „видя ли Бербатов как ги разби?”

Същата случка в женска компания се интерпретира в пълни детайли. Колко му е дълъг, колко му е дебел, каква е твърдостта във всеки един миг от любовната нощ, колко е епилирана околността, накъде сочи, как я е съблякъл, тя какво бельо е носила в този момент, колко пъти е проникнал, какъв е бил на вкус, на какво е миришел, какъв е вкусът на спермата, какво е количеството й, какъв е цветът, под какъв ъгъл е изстреляна, каква е била марката презерватив, има ли дупка на боксерките, има ли кафяви следи на боксерките, колко пъти е свършил, тя колко пъти е свършила, дали този оргазъм е по-добър от онзи с предишния й любовник, дали пенисът на новия приятел е по-хубав, дълъг, розов, твърд от на стария приятел и още хиляди неща, които никога няма да ви хрумнат.

Драги мъже, приятелките на любимата ви знаят всичко за вашия пенис и представянето ви в леглото. А вашите приятели не знаят нищо за вагината на вашата дама. Дори и вие понякога не знаете достатъчно как точно изглежда между краката.

Та не са непознаваеми жените. Просто на мъжете им се ще да е по един начин, а пък то е по съвсем различен. И когато уловят сигналите на истината, се стъписват и измислят теориите за „непостоянната жена, която не знаела какво иска.” Знае тя, просто преценява колко да ви разкрие и на каква цена.