Хотели в България. Почивка в хотели на море и планина.

3
Добави коментар
dimchojelev
dimchojelev

Хотел К2 – с. Годлево, Разлог

К2 е хотел, който се намира в село Годлево, до град Разлог. В хотела има апартаменти стандарт, лукс, двойни и тройни стаи. В хотела има безжичен интернет достъп, СПА център с парна баня, сауна, масажно студио, ресторант с изискана кухня, фитнес, кино зала, атв-та под наем и още много други екстри и забавления….

Виж Още

Хотели в България и типове туризъм

България е страна с неголяма територия, но с големи възможности за туризъм и почивка. Хотелите в България са само една от предпоставките, която без нужните антропогенни, природни и културни забележителности не би представлявала интерес за туристите. Огромна част от територията на България се намира в пределите на различни природни паркове, паметниците на културата са над 10 000, а плажната ивица е истинско богатство заради качествените ресурси, които предлага. Туризма в България може да бъде разделен на няколко важни типа.

Рекреационният туризъм е свързан с хотелите на море, хотелите в планината и други обекти основна идея, на които е да осигуряват отдиха на туристите. Най разпространен в България е морският рекреационен туризъм, от който се възползват както българи, така и чужденци. Проблем на този тип туризъм е ограничения сезон за хотелите, къщите за гости и другите обекти, който е в рамките на около 3 месеца. Предизвикателство пред собствениците на хотели в България е удължаването на сезона чрез различни културни и фестивални мероприятия от национално и международно значение.

Алтернативният туризъм е друг основен компонент в общата картина на отдиха и рекреацията у нас. Тук можем да отбележим големия брой вили и къщи за гости и семейни хотели, които осигуряват по-интимна атмосфера за туристите.
Бизнес туризмът е свързан с отсядане главно в градски хотели. За да може един хотел да се нарече бизнес хотел, той трябва да предлага допълнителни екстри като конферентна зала, оборудване за презентации и др. Голямо предимство са многото и разнообразни забележителности в България, оформящи алтернативния туризъм като желан, както вътрешен, така и за входящ туризъм.

Много актуален в последно време е спа туризма. Спа хотелите разполагат с много възможности за туристите да поглезят своето тяло – сауни и парни бани, тропически душове, минерални басейни, калотерапия, козметични процедури и масажи и много други. Не малко спа хотели в Хисаря, Велинград, Сандакси могат да съперничат по материална база и предлагани услуги на най – желаните спа дестинации в света.