Darth Vader и Volkswagen = вирус

12
Добави коментар
Anardil
Anardil

Darth Vader и Volkswagen = вирус

Отново измина много време от последната статия в този раздел, така че днес ще направим опит да го съживим с нещо кратко, а през идната седмица – с малко късмет – те очаква изненада. Но тя е в бъдещето, а интересното настояще достига до теб благодарение на далечното минало в една размирна галактика, финалът на шампионата по американски футбол (известен като „Супербоул”) и Фолксваген.

Какво събира трите заедно, ли? Фактът, че мачът, който ще определи кой ще е големият победител в един силно неразбираем за мен спорт, е едновременно и ад и рай за рекламния бизнес отвъд океана. Рай, защото привлича в пъти повече зрители от всички сериали, които си теглиш от Замунда, взети заедно – 106 милиона за миналата година. Обаче ад, защото е чудовищно предизвикателство да направиш интересна реклама на фона на няколко десетки конкуренти, правещи точно същото, и претенциозна публика.

(Да не говорим, че 51% от последната гледа мача, точно за да се забавлява с поредната доза креативност или глупост на маркетинговия гений.)

Това е задачата, с което Фолксваген успя да се справи тази година и то по доста приятен начин. При това със съдействието на Лукас Филмс. Както ще видиш, ако кликнеш на линка в по-предишното изречение… всъщност, защо да ти казвам? Хвърли един поглед и ще разбереш точно колко творчество и чувство за хумор е необходимо за постигането на 10 138 142 импресии в YouTube (към момента на писане на статията)!

Така де, не само сексът продава, каквото и да си мисли средностатистическият български рекламист. Дарт Вейдър също върши работа.

Сподели във Facebook