ТЕЛК в Смолян стана известен – със скрита камера

3
Добави коментар
Smolyan
Smolyan

ТЕЛК-Смолян изведнъж стана национално интересен, след като в предаването „Тази сутрин“ по бТВ излъчиха запис със скрита камера от  институцията. Авторка на „лентата“ е пациентка.  А репортажът е озаглавен „ТЕЛК Смолян връща хора с тежки увреждания“.

„Извършването на медицинската експертиза на трудоспособността се осъществява от Колективния орган на ТЕЛК , съгласно нормативната уредба и несъгласните с това решение пациенти имат право да обжалват в НЕЛК – София. Такъв е и случаят с пациентката, която е направила записа със скрита камера на 21.01.2011 г. Същата има постановено експертно решение от обща ТЕЛК от 08.12.2009 г.№ 2189 , 100% без чужда помощ, което е потвърдено от НЕЛК София с експертно решение №0089 от 29.01.2010 г.също 100% без чужда помощ.“

Това се посочва в становище на Районната лекарска колегия в Смолян, на база на писмено внесен сигнал в УС на РЛК Смолян от лекарите, работещи в ТЕЛК-Смолян, за излъчения по бТВ запис и репортаж. Заради този сигнал РЛК направили Оперативно заседание на 04.02.2011 г.  Становището им включва и това :В последните месеци ставаме свидетели на тенденциозни репортажи в медиите, уронващи авторитета на институции и лекари. Считаме, че по този начин проблемите в системата на здравеопазване не се решават, а напротив само се нагнетява напрежение в обществото. Не приемаме за нормално поведение влизането със скрита камера по време на работа в залата на ТЕЛК Смолян, както и изобщо отразяването по този начин на лечебно-диагностичната дейност на лекарите. Считаме, че излъченият запис в предаването на bТВ – „Тази сутрин” уронва авторитета на Председателя на ТЕЛК Смолян д-р Мария Ирикева, без да са представени обективни факти, доказващи тезите на предаването!

Самият репортаж можете да видите тук : http://www.btv.bg/video/1893821443-TELK_Smolyan_vrashta_hora_s_tejki_uvrejdaniya.html.

Смолян прес

Сподели във Facebook

Още в:
Поглед

Нямате право да публикувате коментари в момента.