Министрите не играят тото, парите им стигат

3
Добави коментар
user24
user24

сряда, 9 фев 2011 г. 11:29 ч.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Министрите не играят тото, защото нямат необходимост от средства и не си падат по хазарта, показа анкетата на правителствените репортери преди заседанието на кабинета.

Министрите не играят тото и дори джакпот над седем милиона не може да ги изкуши. Изводите, които се налагат от този факт, може да са в две посоки

– или управленците ни са достатъчно сериозно финансово обезпечени, тоест не им трябват пари, или пък не си падат по хазарта. По-вероятно ще да е първото основание за апатичността им към българския спорт. Иначе биха допринесли, ако не за джоба си, то поне за постъпленията в Тотализатора.

Енергийният министър Трайчо Трайков и земеделският министър Мирослав Найденов си признаха, че не играят тото. В тяхната компания се причисли и екоминистърката Нона Караджова.

„Нямам време за това и нямам очаквания. След като го има тотото, значи има и късметлии, но хазартът не ми е присъщ“, обясни тя.

От липса на пари не се оплаква и културният министър Вежди Рашидов, който печелел достатъчно.

„Не играя тото. Изкарвам си парите и никога не съм играл хазарт. Шах, карти и тото не играя, играя само на табла“, разказа той.

Пробвал се веднъж само и късметът му проработил, но не повторил:

„Всеки го впечатляват едни седем милиона лева, ако трябва да бъдем откровени, но аз не играя тото. Един път съм играл тото като студент. Спечелих „четворка“ и си купих дънки „Levis“, сподели Рашидов спомени от младини.

Транспортният министър също не изневери на отговорите преди него – и той не си падал по хазарта.

Никога не участвал в подобни хазартни игри, включително и в тотото.

„Този, който не играе, със сигурност няма да спечели, така че не съм мислил по този тема“, опита се да философства Цветков.

„Всяка седмица печеля от тотото, защото не пускам фишове“,

цитира стария виц здравният министър Стефан Константинов.