Лечение на псориазис

4
Добави коментар
LedaDaDA
LedaDaDA

Тъй като причината за псориазиса е натрупването на токсини, няма да е излишно за болния от псориазис да научи повече за значението на думата токсин. Ако не друго, то поне ще може да разпознае врага.
Токсинът е отровно вещество, извлечено от животинските или растителни клетки. Когато токсините нахлуят в кръвния поток, се наблюдава токсемия, състояние, при което в кръвта се съдържа прекомерно количество отрови. Токсините се произвеждат от клетките на тялото или от растежа на микроорганизми, които причиняват обща инфекция. Ето защо кръвта съдържа токсини, но не и бактерии. Когато натрупването им стане прекалено голямо и с него не могат да се справят естествените защитни механизми, пациентът се счита за натровен (интоксикиран). Симптоми като умора, физическо неразположение, липса на енергия и халитоза (лош дъх) са често срещани признаци за натравяне.
Защо е толкова важно болният от псориазис да разбере какво е токсемия? Доктор Франсис Потинджър заявява, че „при всички случаи на токсемия и особено при острите токсемии откриваме тенденция към забавено функциониране на храносмилателния тракт”. Очевидно е, че когато се появи това забавяне, има по-голяма склонност към реабсорбция на токсичните елементи през стените на тънките черва и дебелото черво. Моето твърдение е, че това е главната причина за повечето дегенеративни, изтощителни заболявания, както и за различните кожни проблеми, включително и псориазиса.

Подобрени хигиенни помещения
От началото на двадесети век продължителността на живота на хората се е удвоила. Повечето от нас приемат, че това се дължи на напредъка в медицинските технологии, лекарствата-чудо, хирургическите процедури и други подобни. Несъмнено те са допринесли значително за дълголетието на хората. Рядко се признава, обаче, ролята на подобрените хигиенни условия, особено появата на вътрешната канализация. Когато вътрешните тоалетни стават нещо обичайно, настъпва нова ера за здравето и дълголетието.
Днес подобни уреди се приемат за даденост, особено от младите хора. В миналото пространството извън къщата е било мястото за тези физиологични нужди. Тъй като то се е намирало на поне няколко ярда от къщата, посещаването му е изисквало допълнителни усилия, особено в разгара на зимата. Тенденцията е била да се изчака и да не се излиза, докато не е крайно необходимо. Понякога са минавали дни, преди човек да отиде до тоалетна. Това естествено е водело до налягане на фекалната маса, което често стигало до степен на автоинтоксикация и несъмнено е действало като предшественик на много заболявания на организма. Доказателство за това се намира като сравним днешната продължителност на живота от около 80-годишна възраст с тази от началото на двадесети век – 40 години. Вече не е необходимо да задържаме всички отрови и отпадни продукти поради неудобни, неконвенционални тоалетни съоръжения, тъй като вътрешната канализация дава спокойствие на няколко крачки в комфорта на собствения ни дом.
Ответната реакция при преяждане
Токсините се образуват не само от вещества, които са пагубни за организма, но и от такива, които стават токсични при прекомерен прием. Обикновено такива храни нямат вреден ефект, но поради ненаситното желание за определена храна, при някои хора се наблюдава тенденция към преяждане. Това причинява така наричаната от мен „ответна реакция при преяждане”. При тези случаи настъпва химичен дисбаланс и тялото отговаря чрез появата на кожни проблеми, алергични реакции, неправилно функциониране на жлезите и хиляди други заболявания.

Мислите и токсините
Както вече изтъкнахме, пречистването на организма от натрупаните токсини е от изключителна важност. Точно толкова важно е и поддържането на здравословна психическа нагласа. Не го подлагайте на съмнение: негативните, деструктивни мисли също произвеждат киселинни токсини, които може да навредят дори повече на вече замърсения организъм.
Така например, не е възможно да изпитвате продължително време омраза, без да развиете стомашни или чернодробни заболявания. Негативните емоции като неконтролируем гняв или завист могат да причинят храносмилателни или сърдечни заболявания. Омразата и тревожността могат да доведат до още по-бедствени състояния. Мислите със сигурност повлияват вътрешната среда на организма. Днес това е напълно прието и признато от научните среди.
Трябва да се научите да разпознавате и оценявате забавните аспекти от живота и да избягвате негативните неща и хората, наричани „истински потисници”. Със слънчевото, усмихнато изражение се постига много, не само за вас, но и за хората около вас. Тази важна тема е по-широко дискутирана в единадесета и дванадесета глава.
В обобщение може да кажем, че целта е да освободим организма от токсините, които са се натрупали в продължение на доста време и да избегнем повторното им внасяне в организма. Научете се да различавате замърсяващите вещества, обикновено определени храни и ги избягвайте на всяка цена. Целият процес започва с вътрешно пречистване.