Времето през Май 2013

2
Добави коментар
harmanja
harmanja

Прогноза за времето за месец май 2013. Времето през месеца ще е преобладаващо слънчево с възможни превалявания през първата част от месеца, но за кратки периоди. Средната температурата на въздуха ще е около 15 градуса, като най-ниската се очаква да бъде в рамките на 3-6 градуса в сутрешните часове, а най-високата около 20 до 23 градуса в светлата част на деня. Температурата на морската вода ще варира от 7-8 до 15-16 градуса, като месец май 2013 година се очаква да донесе най-голямата амплитуда в затоплянето на морската вода.
Първите туристи по Черноморието ще имат възможност да се насладят на не дотам силното слънце и ще могат да открият сезона с няколко слънчеви бани в самия край на месец май, когато се очаква да има повече слънце и възможност за излизане по плажовете.
Очаква се през месец май 2013 година ветровитите дни да са около 3 до 4, като основно те ще бъдат в средата на месеца, когато по-студен атмосферен фронт ще нахлуе от северната част на континента и ще окаже влияние на времето в нашата страна.
Валежите през месеца няма да надвишат средната норма и през 2013 година ще се радваме на повече слънце. отколкото дъжд за съжаление на земеделците, които разчитат на благословията на природата за земеделската продукция.

Текущата прогноза за времето за месец май 2013 и конкретните дни от месеца можете да видите още на долните източници:
http://www.sinoptik.bg/
или ден за ден да следите прогнозата за времето по bTV

За планиралите да пътуват в чужбина през месец май ще дадем няколко източника с прогноза за времето в градовете на Европа или по-далечните дестинации:
http://weather.yahoo.com/
http://news.bbc.co.uk/weather/

Времето през месец май 2013 със сигурност ще зарадва голяма част от хората, които обичат да топлото време и с нетърпение чакат хубавите летни дни за разходка в планината, посещения на плажа или посещения на някое прохладно и тихо място.