Какво е новото в новите Facebook страници

10
Добави коментар
momoneymain
momoneymain

Преди броени дни Facebook активираха новия дизайн на фен-страниците си. За момента промяната е опционална, като можеш да “обърнеш” на новия дизайн от списъка със страници, които администрираш или от тук. Има си тур, който ти показва някои от новите неща. Използвай го за да ти стане по-ясно, защото на 10и Март подновяването ще бъде повсеместно и задължително. Искаш – не искаш, това е. Да не кажеш, че не сме те предупредили…

Нека видим какво точно е новото в новите фен-страници.

На пръв поглед – дизайн като на профилна страница. Има си 5те снимчици под заглавието, няма ги табовете. Какво толкова пък му е новото?

1. Нов филтър на стената – който е обновил дизайна на страницата си, вероятно е забелязал, че публикациите на стената му нещо не са както трябва – по-нагоре са някои стари такива,най-новите излизат долу, въобще – суматоха. Това е така, защото най-отгоре на стената вече ще се показват най-коментираните, полезни и интересни публикации, без значение от преди колко време са. Това може да доведе до една илюзия за неподдържана страница, която не искаме да се случва, нали? .

Другият филтър ще забележите, когато видите бутона “Поглед на админ” в главното меню в ляво. Въпреки заглавието, този бутон не дава никакви физически качества, а просто показва всички публикации по хронологичен ред, т.е. както до сега ги виждахме.

Ето едно нововъведение, заради което можем да поискаме главата на другаря Закърбърг…

2. Измерения – когато тръгна новината за редизайна на страниците, се говореше, че той ще донесе смърт за всички Landing страници. В крайна сметка това се оказа грешно, тъй като все още можете да задавате коя да е началната страница за всички непочитатели. Имаше лека промяна, обаче, в измеренията на landing страницата – от 520px, Facebook-овци решиха да го закръглят на 493px, а сега пак си е 520px. Внимавайте да не го обърнат пак.

Размерите на профилната картинка също се промениха, като от 200х600 максимални размери, преминаваме на 180х540.

3. Интеракции – когато бутнеш меню “Настройки” горе в дясно на профила си, ще забележиш, че можеш да използваш Facebook като дадена страница. Това ще рече, че ако администрираш дадена фен-страница, то ти ще можеш да я използваш като профил – ще можеш да “харесваш” други фен-страници, както и да коментираш в тях от името на собствената си страница. Така се ограничават взаимоотношенията до бизнес-бизнес и човек-човек, а досадното “Еди-коя-си фирма иска да бъде твой приятел” на личния ти профил, ще остане в историята.

Голям плюс е факт, че вече всеки администратор ще получава мейл на пощата си, когато на страницата му има нова публикация или коментар. По този начин вече ще се избягва закъснелият или липсващ отговор на коментари към стари публикации.

4. Настройки

Още с влизането в настройки ще забележите новото меню “Вашите настроки”. Там ще можеш да решиш дали искаш да коментираш в страницата си със собствения си профил или с профила на самата страница (както до сега), както и дали искаш да получаваш гореспоменатите предупредителни мейли за ново съдържание в страницата ти.

Меню “Определете достъпа” е разширено с настройки позволяващи добавяне на черен списък от забранени думи (ако някой ги използва в публикация – публикацията бива автоматично изтривана), както и филтър срещу обидни думи с 3 степени на действие.

Меню “Информация” също е разширено с допълнителни полета за информация като “Премиера”, “Награди” и др., но едно от важните неща е възможноста за промяна на категорията на страницата – нещо невъзможно до сега. Както знаем, с различните категории идват и различни опции, така че – поекспериментирай!

Ново е менюто “Featured”, където ще можеш да избереш кои от страниците, които си харесал да се виждат от ляво на стената. Максимумът е 5 едновременно. Фактически, ако аз (от името на моята страница) харесвам 10 фен-страници, ще мога да укажа кои от тях да се показват в ляво от стената. Един вид, малко по-раздвижена опция “Любими страници”.

Другата новост в същото меню е опцията за видимост на администраторите – можеш да разрешиш кои точно администратори на страницата да се виждат в ляво от стената. Така феновете на страницата ще знаят кой тук е администратор.

Ами… това е. Това е новото. Това са по-важните некозметични промени по новите бизнес-страници във Facebook. Ъпгрейдвайте! Или не – изборът е ваш.

Споделете още нещо ново, което сте забелязали!