Как да се храним според зодията си

62
Добави коментар

Как да се храним според зодията си

Кулинарните пристрастия зависят най-вече от зодията. Така например Овенът е ярка натура, не обича самотата, той постоянно иска да е обкръжен от хора на масата.

Хората, родени под този знак, имат добра храносмилателна система, но изгарят голямо количество енергия – умствена и физическа. Затова им трябва храна, която съдържа фосфорно-кисел калий, за да възстанови клетките на мозъка и нервните тъкани.

Този елемент се съдържа в зелената салата, спанака, лука, цвеклото, целината, карфиола, морковите, краставиците, лимоните, орехите и фурмите. Огненият Овен има нужда от пикантна храна, която освен че е люта, е обогатена и с много подправки – джоджен, босилек, дафинов лист. Овенът трябва да избягва мазните храни.

Телецът трябва да получава много витамини, тъй като е в състояние да издържи големи физически натоварвания. Любовта му към сладкото може да му изиграе лоша шега във вид на доста излишни килограми.

Когато е в депресия, Телецът се тъпче непрестанно. Той е склонен към отоци, затова трябва да контролира водата в организма си. Спанак, тиква, репички и ряпа, както и зеле ще изкарат излишната течност от организма му. В менюто на Телеца трябва да има риба и морски дарове, които съдържат йод.

Близнаците не си падат по изнурителния физически труд, те работят с мозъка си и със сръчните си ръце. Изтощената им нервна система има нужда от продукти, богати на протеини – това са немазното месо и рибата, яйцата, ядките, млечните продукти и соята.

В менюто им трябва да присъстват моркови, цвекло, грах, карфиол, аспержи, защото тези продукти съдържат калциев хлорид. Ракът винаги е във вътрешен конфликт и той е подвластен на нервни разстройства.

Това, което трябва да ограничи в моменти на нервен срив, са сладкото и тестеното. Представителите на тази зодия задължително трябва да консумират морска храна. Плодове, листни салати, ръжен хляб и млечни продукти са в топлистата на Рака. Особено важни за него са тиквата, жълтъците на яйцата и стафидите – в тях се съдържа калциев флуорид.

Страстният и енергичен Лъв е дарен от природата със способността сам да възстановява енергията си. Той е склонен да се тъпче с мазна храна, а това нерядко води до развитие на сърдечни болести.

За Лъва са полезни пилешкото и дивечовото месо, яйцата, сиренето, млечните продукти и соята, които ще го заредят с протеини. Лъвът щедро разпръсква ресурсите на нервната си система, за възстановяването на която е необходим магнезиев сулфат.

Той се съдържа в краставиците, лука, зелената салата, ябълките, лимоните, сливите, бадемите, кокосовите орехи и сушените смокини. Девата е толкова заинтригувана от собственото си здраве, че това понякога се превръща в натрапчива идея.

Това е защото Девата изпитва ужас от болестите. Стомахът е слабото й място, затова тя трябва да избягва грубите, трудноусвоими продукти.

Телешко месо без мазнини, млечни продукти, зелена салата, ръжени хлебчета, бадеми са задължителни за Девата, която има нужда от продукти, зареждащи я с енергия и спокойствие.

Везните се радват на добро здраве, но са склонни към злоупотреба със сладкиши. Витамините А и Е са много полезни за Везните, защото могат да ги предпазят от стреса, на който те се поддават лесно.

Ябълки, стафиди, моркови, праскови, диви ягоди, морски дарове и риба, тиква, краставици и круши ще заредят организма на Везните с необходимите им вещества.

Скорпионът е енергичен, сексуален знак, животът му зависи от психосексуалната енергия. Скорпионът олича да се глези с любимите си храни, които не са особено полезни.

Продуктите, подходящи за тази зодия, са морски дарове, риба, яйца, ядки и млечни продукти. Много са полезни за Скорпиона лукът, чесънът, сушените сини сливи и цитрусовите плодове.

Стрелецът ще запази доброто си здраве, ако се откаже от някои вредни навици. Мазна храна, твърде пикантни подправки, много десерти – всичко това влияе пагубно на Стрелците.

За тази зодия е характерен слабият черен дроб, затова е особено важно Стрелецът редовно да яде покълнало жито, телешки и говежди черен дроб и жълтъци.

Силициевият двуокис, който е важин за Стрелците, при липса води до възпаления на очите, нездрав вид на косата и проблеми с ноктите. Повече сини сливи, див ориз, вишни, смокини помагат за усвояването му.

Костната система на Козирога не е достатъчно добра, затова е важно той да получава достатъчно минерали. Алкохолът, майонезата и шоколадът са вредни за него.

Немазно месо, зеле, аспержи, спанак, целина, краставици, фасул, яйца, бадеми, диви ягоди, сини сливи ще заредят с необходимите минерали организма му, както и всички млечни продукти.

Водолеят е със слаба нервна система, лесно се поддава на стрес. На трапезата му трябва винаги да има плодове – ябълки, круши, грозде, портокали, лимони, анананаси. Водолеят лесно се изморява, затова трябва да яде прясно мляко, соя и бадеми.

Рибите не правят впечатление на изключително здрави, но всъщност са точно такива. Външното им спокойствие прикрива буря от емоции, предчувствия и подтискани страсти.

Състоянието на нервната система на Рибите зависи от количеството калций в кръвта им, затова трябва да хапват риба, яйца, млечни продукти и ядки. Сладкото е вредно за тях, а недостигът на желязо може да предизвика депресия. Фасул, морски дарове, риба, черен дроб, спанак са най-подходящи за Рибите.

източник gotvach.bg

Коментари