Как да привлечем парите към себе си

1
Добави коментар
Moetospisanie
Moetospisanie

Навярно в съвременното общество няма човек, който да не изпитва интерес към това на какъв принцип работят парите. Днес може да срещнете редица съвети и препоръки, в статията ще ви разкажем за начините за привличане на парите. 

1. Към парите трябва да се отнасяте положително.

Не ги мислете за вселенско зло, заради което бедните са бедни, а богатите – богати. Това мислене е характерно за неудачника. Парите по природа са неутрални. Само от отношението ви към тях зависи количеството, което ще притежавате. Променете настройката си към парите. Заобичайте ги и те ще ви отвърнат с взаимност. Не мислете, че само измамниците и тарикатите имат пари. Историята е пълна с примери за честни и високоморални хора, които преуспяват. 

2. Колкото повече даваш, толково повече получаваш.

Когато давате пари, вие първо получавате любов и признание. Започнете с малки пожертвования. Давайте пари за някаква кауза. Ще забележите как вашето вътрешно състояние ще се промени. Парите ще се върнат. Не го мислете, просто го направете!

3. Пари при пари отиват.

Сигурно сте чували тази приказка. Ако си мислите обаче, че ако кътате пари, те ще започнат да се увеличават, грешите. Ако имате спестявания, инвестирайте ги. Парите трябва да са в движение – т.е. да печелят повече за вас.

4. Парите трябва да работят.

Парите трябва да бъдат в постоянен оборот. Сложете ги в депозит, получавайте процент от тях, но не ги дръжте под възглавницата.

5. Създавайте активи и намалявайте пасивите.

С други думи – увеличавайте количеството на източниците на доходи и намалявайте разходите. Много хора мечтаят за автомобил, но не разбират, че това е допълнителен разход.

6. Спестявайте част от своите приходи.

Минимум 10 % всеки месец. Тези пари ще ви послужат за в бъдете. Чували ли сте за „финансова възглавница“. Тя представлява сума в размер на около 6-12 % от месечния ви доход. Тези пари са необходими в случай на уволнение или при болест, извънредни разходи и т.н.

7. Не дръжте пари в брой в себе си.

Когато парите ви са в карта, не можете да си позволите светкавично да ги изхарчите. Предлагаме ви в края на всяка седмица да правите анализ на това къде са отишли изхарчените през 7-те дни пари. От какво можете да се откажете? Благодарение на този навик, ще разберете къде отиват парите ви и дали сте ги похарчили целесъобразно.

8. Доверявайте се на народните поверия.

Ако ви сърби лявата ръка, ще взимате пари. В случай, че е дясната – ще давате. Същото е и когато се отказвате да прибирате дребните стотинки в магазина – отказвате пари? Защо? Нали сте ги спечелили, днес – 5 ст., утре 5, след някой и друг ден 2, 3 ст. Трупат се, нали?

9. Не взимайте кредити.

Това са пари, които ползвате, но все още не сте изработили. Използвайки кредит, вие лъжете себе си. Не попадайте в този капан! Кредитът само ще ви обвърже с банката, на която ще дадете още повече пари!

10. Визуализирайте!

Представете си, че пари се сипят върху вас. Представете си, че сте огромен магнит, който привлича пари от различни източници!

Източник: rsob.ruОще любопитни новини за бизнес:3-те тайни на богатитеАко смятате заплатата си за ниска…Как да побутнем мъжа към успеха