ДЗЗД – публикуване на годишен финансов отчет ( ГФО )

2
Добави коментар
cybervn
cybervn

Всяко едно ДЗЗД е длъжно да публикува годишен финансов отчет ( ГФО ) в интернет или специализирано икономическо издание, като ГФО-то се публикува до 30 Юни. При непубликуване глобата започва от 1 500 лева. По смисъл на закона за счетоводството, годишния финансов отчет трябва да бъде достъпен най-малко три години. В интернет има десетина по-сериозна сайта, които предлагат тази услуга, но най-евтината е тази на http://www.godishni-otcheti.com -> 7 лева, като отчета се съхранява минимум 3 години.

Допълнителна информация какво е ДЗЗД :

ДЗЗД е съкращение от Дружество по закона за задълженията и договорите, което се създава, чрез договор между две или повече лица с цел постигане на обща цел или обединяване на дейността си. Както става ясно от самото наименование, дейността на ДЗЗД-тата е регламентирана от Закона за задълженията и договорите.

Договора за създаване на ДЗЗД най-общо определя следните елементи : съдружниците, наименованието на дружеството, седалище и адрес на управление на ДЗЗД, предмета му на дейност, срокът на съществуване, начинът на вземане на решения, размерът на дяловете на съдружниците, управление на дружеството, разпределение на печалбите и загубите и е нужно подписите да бъдат сложени пред нотариус.

ДЗЗД-тата подлежат на вписване в Агенцията по вписванията, като то трябва да бъде извършено в рамките на до седем дена след създаването му.

Съдружниците в ДЗЗД-то биха могли да правят парични, както и имуществени вноски, като те са обща собственост. Обща собтсвеност на ДЗЗД-тата още е и всичко придобито от осъществяваната дейност на дружеството.

VN:F [1.9.22_1171]

Rating: 6.7/10 (3 votes cast)

VN:F [1.9.22_1171]

Rating: +3 (from 3 votes)

ДЗЗД – публикуване на годишен финансов отчет ( ГФО ), 6.7 out of 10 based on 3 ratings

Tweet

Публикувано

в четвъртък, февруари 17th, 2011 at 2:20 категория Бизнес, Интернет, Услуги. Етикети:ГФО, ДЗЗД