Червен стар фасул с ориз-Рецептите на баба Зоя-Готварски рецепти – Рецепти за Всеки Манджа.ком

1
Добави коментар
www.mandja.com
www.mandja.com

 

Java Script is not activated. Before using the cookbook please enable it in your browser settings.

Пусната от: баба Зоя

Оценка: Няма гласове

Описание:

Рецепта за Червен стар фасул с ориз – кулинарна рецепта от тетрадките на баба Зоя

Ingredients description

800 гр. сварен червен стар фасул, може и консерва, ако фасула не е сварен се слага 1 1/2 чаша вода – 600 мили литра200 гр. ориз2 чушки от сурова туршия (може и мариновани)2 средно големи глави лук2 скилидки чесън1 к.ч зехтин1 ч.л. риган1/2 ч.л. кимион зърнасол

Приготвяне или как се готви ястието

В подходящ съд се пържи нарязаният на ситно лук, след това се слага ориза, чушките, подправките, сипва се боба и се вари само докато „клокне”. Приготвеното ястие се сипва в тавичка и се пече във фурната на 160 градуса за около 20 – 30 минути.

Подобни рецепти…

рецепта за Салата Wallmor рецепта за Зеленчуци със сос Хиляда острова рецепта за Книжен кебап от Мелнишко рецепта за Чомлек рецепта за Свински пържоли по ловджийски рецепта за Картофено руло със зеленчуци рецепта за Сос Хиляда острова рецепта за Салата от мариновано червено цвекло рецепта за Телешка чорба по воденичарски рецепта за Червен стар фасул с ориз Покажи / скрий детайлитеВреме за приготвяне:1 чСложност:много леснаПорции:1 доза/порцияКоличество:Страна/Регион:БългарияЦена за порция:Вегетарианско:НеБез Лактоза:НеПоследна промяна:16.02.2011 (ср) 9,58,06 UTCпрегледа:1341Регистрирайте се, за да оставите коментар.