Какво да правим, когато ни съставят акт?

2
Добави коментар
Av7oManiA
Av7oManiA

[You must be registered and logged in to see this image.]

Дори и да сте добри и съвестни шофьори не е изключено да нарушите Закона за движение по пътищата (ЗДПП), за което да ви бъде написан акт от някой съвестен служител на КАТ (оказва се, има и такива).

Когато това се случи талонът към шофьорската книжка на шофьора, остава в ръцете на пътна полиция. С копието от акта, който ви е бил съставен, можете да карате един месец. След това трябва да го презаверите на място в КАТ.

Ако наказателното ви постановление е излязло в рамките на този период, можете направо да отидете в КАТ, да се наредите на безкрайната опашка (най-вече в КАТ-София), да платите глобата, заедно с немалка такса за банков превод и след това, в най-добрия случай в рамките на същия ден, да вземете бленуваното синьо парче хартия.

Ако все още нямате наказателно постановление, трябва просто да се наредите на опашката и да чакате… служител от гише 13 да ви удари печат, с който да удължи валидността на акта ви с още месец. Хубавото е, че вече можете да правите справка за статута на вашия акт и онлайн. [You must be registered and logged in to see this link.]

Източник: ekak-avto.bg