Как да поправим спукан стоп

2
Добави коментар
Av7oManiA
Av7oManiA

[You must be registered and logged in to see this image.]

Спуканият стоп не е само естетически проблем. При спукан стоп вътре в него влиза влага и може да наруши ефективността му или дори да ви създаде сериозни главоболия с електрическата система на колата. Обикновено спукан стоп се „поправя” като се смени с нов. Но при по-леки пукнатини има възможност и да ги поправите сами. Ето как:

1. Ще ви трябва комплект за поправяне на стопове, може да се наложи да си го поръчате от интернет, тъй като у нас се практикува по-скъпата традиция да го занесете на професионален ремонт, който обикновено би струвал колкото чудесен здрав стоп втора ръка и комплект за поправка може да се намери по-трудно, но не е невъзможно.

2. Свалете стопа от колата и го почистете добре. Ако стопът е гладък отвътре залепете върху пукнатината прозрачния филм, идващ с комплекта. Ако обаче похвърхността е неравна, ще е по-добре да използвате прозрачен целофан.

3. Смесете специалната залепваща смеска според указанията на комплекта.

4. Поставете сместа в спринцовка и я нанесете върху пукнатината, като внимавате да не излезете от нея. За малки пукнатини или дупчици дори няколко капки ще са предостатъчни.

5. Оставете сместа да изсъхне добре. В процеса на съхнене може да изглежда по-тъмна отколкото трябва, но когато изсъхне напълно ще се изравни с цветовете на стопа.

6. Монтирайте стопа обратно на колата.

Източник: ekak-avto.bg