Как да почистим кожен салон

2
Добави коментар
Av7oManiA
Av7oManiA

[You must be registered and logged in to see this image.]

Коженият салон изисква по-специална поддръжка от текстилния. Добре поддържаният кожен салон ще издържи и на най-тежката експлоатация и ще запази красивия си и елегантен вид за дълго. Почистването на кожения салон не е трудно, но ще изисква малко време, за да стане както трябва:

1. Купете препарат за почистване на кожа. Не се насочвайте към най-скъпите марки. В действителност вода и сапун с неутрално pH ще бъде достатъчно за ефективно почистване.

2. При почистването на петна, използвайте повече от почистващия препарат върху петното. Веднага след като петното „излезе”, подсушете с чист парцал и след това със сешоар. Така ще елиминирате опасността върху кожата да се получи воден „пръстен”.

3. Ако петното е упорито ще трябва да прибегнете до по-силен препарат. Евтината алтернатива е 4:1 вода и амоняк. Работете петно по петно.

4. Ако искате да почистите рисунките на децата с пастели или мастило, използвайте проникващо масло и твърда четка. След като почистите, отново пръснете от маслото и подсушете.

5. След като сте се отървали от петната, почистете целия салон с по-лек препарат и подсушете добре.

Източник: ekak-avto.bg