Как да достигнем до тест менютата на бордовия компютър на BMW E39

2
Добави коментар
Av7oManiA
Av7oManiA

[You must be registered and logged in to see this image.]

Ако вашето BMW E39 е с таблото с малкия бордови компютър (малък централен дисплей) има много лесен начин да достигнете до сервизните менюта. С тях ще можете да направите тест, за да проверите дали всичко по таблото е изправно, да видите различни съобщения за грешки и т.н. Ето как да достигнем до сервизните менюта:

1. Поставете ключа в стартера и го завъртете до първо положение (то ще включи таблото, бордовия компютър и радиото). Уверете се, че радиото е изключено.

2. Натиснете и задръжте копчето за нулиране на километража (стойността няма да се изтрие и ще се възстанови при следващото стартиране на автомобила).

3. След няколко секунди на дисплея на бордовия компютър ще се появи надпис test. Вече сте в тестовия режим.

4. Натискайки копчето за нулиране на километража, може да разгледате различните менюта. Когато достигнете до дадено меню (означени с последователни номера) изчакайте около 2 секунди и автоматично ще влезете в него. Чрез еднократни натискания може да разглеждате подменютата. За излизане от меню, натиснете и задръжте копчето за нулиране на километража около 3 секунди.

5. Първоначално почти всички менюта ще са заключени от съображения за сигурност. Достъпни ще са тест 1 и тест 2 (първият е обща информация за автомобила, вторият е тест на таблото). За да отключите и останалите менюта, отидете до тест 19 и изчакайте пред вас да се появи надписът L_off. Когато се появи, натиснете копчето за нулиране на километража и останалите менюта ще се отключат.

6. Повечето менюта са със системна информация, но полезно за вас ще е меню 14, което показва записаните от бордовия компютър грешки. Това не е заместител на първокласна сервизна диагностика, но ще ви насочи към потенциални проблеми.

Източник: ekak-avto.bg