Как да се ободрим сутрин през студените месеци

1
Добави коментар
Moetospisanie
Moetospisanie

Празниците са зад гърба ни и суровите трудови дни ни спохождат. От рано сутрин започва да се стеле 8-часовият работен ден.

Трудно ставане, никакво настроение и проклетии… Как да започнем деня без трудности и лоши мисли! Това е задачата ни в тази статията.

Движението – това е … бодрост!

Тази идея отдавна е оправдала своята вярност. Движението е ключ към събуждането. Ако мислите, че сутрешната гимнастика е за садисти, можете да заобиколите садистичните упражнения! Направете няколко плавни движения с разтягащ ефект, потанцувайте на място под съпровода на любима мелодия, изтегнете краката си, още лежейки, можете да раздвижите с махове краката си. Основното при всяко едно действие – да усещате събуждането си!

Контрастен душ – най-доброто средство за ободряване сутрин!

Ако се наежавате още от споменаването на контрастния душ, почнете първо с горещ! Прегрейте се добре и след това поохладете водата. Няколко пъти горещо-хладко! Резултатът си струва.

Правилната закуска е начало на активен ден!

Всички вече знаят, че закуската трябва да бъде засищаща и плътна, обядът – умерен, а към часовете за сън – вечеря – лека, та лека! Ако не сте от тези, които могат да закускат в ранните часове на деня, то е може би защото вечерта сте яли прекалено много. Заслужава си да промените режима на хранене, така ще бъдете по-бодри сутрин!

Идеалната закуска: овесена каша, кисело мляко или извара, сандвич с кашкавал! За любители на кафето – напитка!

На помощ на имунитета!

От сега започвайте да приемате комплекс от витамини, за да избегнете традиционната авитаминоза или умора в края на зимата – началото на пролетта. Организмът ви се нуждае от тласък от витамини и минерали! Последните означават буквално повишен имунитет и добър тонус.

Планирайте деня си!

Докато пиете сутрешното си кафе или чай, погледнете в бележника със задачи. Спомнете си какво сте планирали за деня и разчертайте по приоритети. Планирането на делата в самото начало на деня е още един начин да се настроите за активна дейност.

Бъдете бодри сутрин и в добро настроение!

Снимка: sxc.hu