Хранителни добавки за качване на мускулна маса

0
Добави коментар
horrorman1986
horrorman1986

Хранителни добавки за качване на мускулна маса

Публикувано в Хранителни добавки | 2 коментара

Хранителни добавки за качване на мускулна маса

мускулна маса

Най-разпространените и доказани хранителни добавки, които гарантирано помагат за качване на маса са :

Креатин
Протеин
Гейнър
Азотен бустер

Креатин – добавка номер 1 в света за качване на маса

creatin

Разпространените форми на креатин в момента са много, но най-откроими са : креатин монохидрат, креатин етил-естер и креатин кре-алкалин.

Креатин монохидратът е най-старата форма на креатин и с най-много „странични ефект”. За него е характерно повишаване на силата и масата, но масата е страничен ефект от задържането на вода. Монохидратът изпълва мускулните клетки с вода, което придава пухкав и подут вид на спортиста. След спиране на приема на продукт, водата „излиза” от клетките и се връщате в начално положение. Затова и креатин монохидрат е най-евтината форма на креатин.

Креатин етил-естер е другата популярна форма на креатин. За него е характерно, че повишава силата, като водната задръжка е минимална или незначителна. Факт е обаче, че някои хора въобще не могат да усетят ефект от тази форма. Цената му е приемлива.

Креатин кре-алкалин е най-модераната и нашумяла форма на креатин в момента. За него се твърди, че 1 гр кре-алкалин се равнява на 5 гр креатин монохидрат. При него няма никаква водна задръжка и не се прави зареждаща фаза, която е присъща за монохидрата. Също така е най-скъпата форма креатин.
FitnesHrani.com препоръчва Scitec Kre-Alkalyn – доказан и ефективен за покачване на мускулна маса и сила.

Протеин – бърз и удобен начин за набавяне на необходимите белтъчини, от които тялото се нуждае за да изгради мускулна маса.

protein

Без достатъчно протеин – няма мускулен растеж. Колкото и здраво да тренираме, не се ли храним правилно и не приемаме ли достатъчно протеин – никога няма да качим мускулна маса и да изградим мечтаното тяло. Спортистът се нуждае от 3 гр протеин на килограм телесна маса. Това означава, че ако тежите 70 кг, тогава имате нужда от 210 гр протеин дневно.
Препоръчваният протеин от мен е
Scitec Whey Isolate
Syntrax Whey Shake
Scitec ProLong
Scitec Zerocarb Isobest
Scitec Whey Professional 5kg
Само при  www.FitnesHrani.com ще намерите най-изгодните и най-качествените протеини в България!

Гейнър

gainer

Гейнърът е типичната хранителна добавка за покачване на тегло и мускулна маса. От него най-често се нуждаят хард-гейнърите. Това са тези спортисти, които имат изключително бърз метаболизъм. Ако ядете до пръсване и се тъпчете с некачествена храна и въпреки това – не покачвате дори грам – тогава вие сте хард-гейнър.
Гейнър – е смес от протеин и въглехидрати.
Евтините и некачствени гейнъри използват за източник на въглехидрати – захар и форми производни на захарта – захариди, полизахариди, декстроза, фруктоза.
Качествените гейнъри използват овесът като източник на въглехидрати. Така няма риск въглехидратите да се натрупат като мазнини.
FitnesHrani.com препоръчва продуктът на Scitec – Manna
Това е чудесен продукт за заместване на хранене, който съдържа чист протеин концетрат и въглехидрати – овес. Ако мразите вкуса на овесът – това е вашият избор.

Scitec Manna е един бърз и удобен начин чрез вкусен шейк да си набавите нужните нутриенти за мускулен растеж.

Азотен бустер

добавки за напомпване

Азотен бустер – хранителна добавка, която съдържа доказани съставки, които дават на трениращият фокус, концетрация, напомпване, енергия и сила за по-тежки и здрави тренировки. По-тежките тренировки водят до по-голямо натоварване на мускулите, а оттам и по-голям мускулен растеж.

Азотният бустер разширява кръвоносните съдове, което позволява на така важните аминокиселини да достигнат до мускулните влакна и да започнат да изграждат нови мускулни влакна, като по този начин се постига анаболен ефект и покачване на мускулна маса.

Препоръчваните азотни бустери  са :

Athletic Edge Nutrition – PreSurge
Athletic Edge Nutrition – PreSurge Unleashed
Scitec – Big Bang

Подобни публикации:

 Loading …