Сватба и Булки: Захарни фигурки за сватбени торти

9
Добави коментар
Ani-to
Ani-to

Декоративни фигурки и украса за сватбени торти

Сватбата е голямо събитие в живота на човек, което събира заедно семейство и приятели. Въпреки че всеки детайл от сватбата е важен, има някои неща, които се радват на по-голямо внимание от страна на гостите. Сватбените торти са едно от тях.

Разрязването на тортата е един от задължителните ритуали в сватбения ден. Тортата винаги е обект на разговори и винаги стои на централно място във вашия сватбен албум. Като оставим на страна вкусовите й качества, най-голямо внимание отделяме на външния й вид. Декорацията на сватбената торта е истинско изкуство, да я украсиш умело е върхът на сладкарските умения. А декоративните фигурки са емблемата на този сладкиш. 

Декоративната фигурка може да бъде не просто един завършек на сватбената торта. Днешната сладкарска индустрия предлага неизброими възможности. Освен традиционните порцеланови булка и младоженец, има най-различни фигурки, направени от захар, шоколад или захарно тесто. Може да бъдат от стъкло, кристал или дори от необичайни материали като плат, метал или дърво. Мотивът и цветовете могат да бъдат свързани с цялостната тема на сватбата, съобразени с вашата индивидуалност, хоби или интереси. Трябва само да развихрите въображението си и да бъдете креативни.

Декоративните фигурки по поръчка или тези с форма на монограм са наистина специални, защото ще бъдат изработени специално за вас и имат личен характер. Кристалните или метални инициали на върха на тортата, ще й придадат изискан и елегантен вид. Тези инициали могат да присъстват също и на сватбените покани, салфетките, ритуалните чаши и на подаръчетата за гостите. Така декорацията на отделните сватбени аксесоари ще бъде обединена под един общ мотив.

Фигурките за торта по поръчка зависят единствено от вашата фантазия. Те могат да бъдат свързани с вашите професии, интереси или хоби. Може да помолите вашият сладкар да направи лицата на младоженците с ваши особени белези, така че вие самите да бъдете на върха на сватбената торта.

Забавните декорации за торта са много популярни. С тях ще разчупите традицията и ще бъдете уникални. Те ще дадат повод за разговор на гостите дори дълго време след сватбата.

Често срещан вариант са и фигурки на сладки животни или малки човечета. Фигурките за торта с животни, може да имат и символично значение. Има видове, които имат един брачен партньор за целия си живот. Това са орлите, жеравите, повечето пойни птици, папагалите, гълъбите.

Класическата декорация за сватбена торта са фигурките на булка и младоженец, които стоят един до друг или се държат за ръце. Има варианти от стъкло, порцелан, захарно тесто или шоколад. Този тип украса е подходящ за официална и по-тържествена сватба.

Украсата за торта с цветя е една от най-красивите. Тя придава елегантност на тортата, като в същото време изразява и вашата индивидуалност. Цветята може да са от захар или плат, но също така може да изберете и естествени. Това дава възможност да са същите като цветята в букета на булката и цялостната сватбена украса. 

Вижте още:
Горещи коктейли за зимна сватба
Сватбената торта
Тенденции при сватбени торти за 2012 г
Цветя и букети за вашата сватба

Текст: Мариана Майер; ИК „Майер“®
Текстът и снимките са собственост на авторите и са под закрилата на „Закона за авторското право и сродните им права“. Използването и публикуването на целия или част от текста и снимките става единствено след писменото съгласие на авторите и след публикуването на активен линк към оригиналната статия.