Дупефакти: Най-готините дупета на планетата

3
Добави коментар
dimonata88
dimonata88

С фитнес или не, размерът на задните части се определя основно от гените…

Искрено се надяваме, че се интересуваш само от женски дупета – стегнати, секси и апетитни! Предоставяме ти специална подборка факти по темата, погледни, пише men.bg.

Колкото по-оформен ханш, толкова по-високо в еволюционната стълбица. Въпреки че окръгленият ханш „се е оформил“ пред 3-4 млн. години, когато човекът окончателно проходил на два крака, това е една от най-младите части на тялото. След нея природата решила, че си е свършила работата и не подлагала тялото на повече промени (с изключение на мозъка, който продължил да се усъвършенства).

Ханшът се състои от мускули и мазнини. Всяко бедро има 12 мускула и 20 връзки, а движението се осъществява от трите големи берени мускула – gluteus maximus,gluteus medius и gluteus minimus. (Ама ти би трябвало да ги знаеш заради фитнеса, о, велики спортисте…) Благодарение на това не само можем да вървим, но и да пазим равновесие.

С фитнес или не, размерът на задните части се определя основно от гените. Там където доминират белите влакна, хората имат склонност към напълняване, а там- където доминират червените, те се радват на стегнат и вирнат задник в младини, но за съжаление в късна възраст атрофиралите мускули го превръщат в нещо подобно на неапетитна сушена слива.

Повишеният интерес към прекраснодупите създания винаги е съществувал. Достатъчно е да видиш фигурките от първобитните общества. Смята се, че мъжкият интерес към дамските форми е дълбоко закодиран още оттогава, защото те свидетелстват за здраве и способност за възпроизводство на рода.

През 1804 г. описателите Перон и Лесер описват племе в Южна Африка с фантастична хипертрофия на задните части- до около 2 м диаметър. И естествено- колкото по-голям бил задникът, толкова повече интерес сред мъжете от племето предизвиквал.

В Древна Гърция жените с хубав задник се смятали за посланички на боговете. Посвещавали им скулптури и разнообразни произведения на изкуството.

В Персия имало цяло направление в изкуството, посветено на задните части. Изкусни ковачи ковали ковчежета в тази неподлежаща на объркване форма

В Шотландия смятали, че задните части са оръжие, което праши и показва презрението към врага. Може би затова са измислили килтовете!

В Средните Векове ханшът се смятал за място срамно и греховно. Защо? Защото задникът бил неприлично гладък.

Въпреки това имало рицарски орден на задника и той просъществувал 150 години.

В руската баня пък задникът станал част от гадаенето. Младите неженени девойки заставали „заднешком“ пред малко огледалце в банята и нареждали: „Ела мъж богати, удари по задника с лапи мъхнати“.

На някои места има еквивалент на българския обичай „блага ракия“. Само че там карали младата невеста да седне преди сватбата върху орех. Ако го счупи – девствена е.

Един от големите спорове на древността е къде свършва гърбът.

Шамар по задника е най-популярното телесно наказание. То се родило благодарение на две верни забележи и една греша. Грешката е, че задникът се смятал за малоценно и пренебрежително място. Верните са: първо- високата чувствителност на тази зона с много нервни рецептори и второ- точната представа, че тази зона може да поеме умерена доза физическо въздействие без вредни последици за здравето.

Австралийската актриса и спортистка Анет Келерман е първата, която показва гол задник на киноекрана.

Най-скъпият задник в света притежава Кайли Миноуг. Той е застрахован за 4.7 млрд. долара.

А най-харесвани задници имат, според проучванията, Дженифър Лопес, Джесика Алба и Бионсе.

Дейвид Духовни е и художник-дилетант, който рисува с помощта на задника си. Той нанася боите на „работния инструмент“ и след това сяда върху платното. Парите от продадените картини дарява във фонд за защита на животните.

11% от щатските копирни машини чупят хора, които се опитват да направят фотокопие на задника си.

Кожата на задника е толкова чувствителна, че може да улови изменение в температурата от 0.1 градус.

Линиите на кожните гънки и формата на задника са толкова индивидуални, колкото и пръстовите отпечатъци.

В Германия има поверие, че задникът пази от превратностите на времето. Ако при буря изложите точно него на въздействието на времето, нямало да ви удари мълния.