Идеи за обзавеждане на малка баня

14
Добави коментар
lucynda
lucynda

23.02.2011 г.

Вижте няколко свежи идеи за обзавеждане на малки бани.

Малка баня с чудесен облик

Основен приоритет при обзавеждането на тази баня е визуалното увеличаване на обема й. Положението на ваната е съобразено с наличното място, като се разкрива и свободно пространство, което позволява поставянето на L-образен рафт към страната на ваната. Тази своеобразна тоалетка е много удобна поради факта, че открива място за всичките Ви аксесоари за баня. Стъклените стенни  етажерки са удобни за съхранение на хавлиени кърпи и тоалетни принадлежности. Ниско разположената вана, на нивото на прозореца, позволява разкриването на красиви пейзажни гледки. Плочките с голям размер също въздействат върху оптическата представа за големината на пространството.

Кокетна малка баня

Банята е кътче, което всеки един асоциира с релаксация и спокойствие. Затова най- вероятно червеният цвят ще Ви се стори прекалено дързък, но той всъщност внася в интериора много чувственост и топлина. Луксозната баня впечатлява със семплия си интериор и дизайн, подсилени от плочките, които са с голям размер и с цвят на пясък. Контрастът в банята е по отношение на цвета. Елегантните, лакирани в червено, врати на мебелите, голямото  огледало, изтънченото осветление, параванът от матирано стъкло са детайлите, които внасят блясък в интериора.

Мини баня с флорални мотиви

Пъстрите цветни мотиви имат положително въздействие и са идеален акцент на свежест във всеки интериор – дори и в банята. Пъстрите цветя на стена, ограждащи пространството около душа, променят  визуално  пропорциите на  малката баня. Компактната стъклена етажерка на стената позволява подреждането на достатъчно аксесоари за банята, а масивното стъкло придава визуално повече широта и простор на банята.

Мини спа усещане в мини баня

Бяло-сините нюанси на интериора придават усещане за простор и следователно не позволяват на пространството да  изглежда тясно. Мини етажерките се оказват достатъчни, за да осигурят място за най- необходимите тоалетни принадлежности, а параванът, близо до мивката, може да послужи за удобна закачалка на хавлиени кърпи и халати. Въпреки че пространството е ограничено, има място и за душ. Тази мини баня е подходяща за баня за гости, тъй като в нея има всичко необходимо, за да могат гостите Ви да се чувстват комфортно.

Малка, но комфортна баня

Интериорът на мини банята е в цвят тюркоаз, което превръща помещението в малък оазис и му придава свеж и жизнерадостен облик. В това райско кътче са съчетани почти всички удобства и удоволствия, които може да Ви предостави една баня. Въпреки малкото пространство, тук има място и за вана, в която можете да отпуснете, и за хидромасажна душ-кабина. Близо до ваната е разположена малка пейка, която може да послужи както за удобно място за масаж, така и като рафт за съхранение на принадлежности за баня, и необходими аксесоари.

Малка и луксозна баня

Въпреки, че помещението е с малки размери, то е обзаведено по много практичен начин. Ваната е разположена така, че когато я ползвате, погледът Ви да се наслаждава на гледките през прозореца. Можете да контролирате всяко положение на щорите в зависимост от желанието Ви – дали да са спуснати и атмосферата в банята е задушевна, или да са вдигнати и слънчевите лъчи да се пропускат в стаята. Поради обема на ваната и нестандартната й форма, мини банята не разполага с душ. Но за сметка на това ваната е чудесно място както за къпане, така и за релаксация. Цветът на дървения материал, от който са направени шкафовете в банята и плотът на мивката, внася стил в интериора.

Усещане за свежест

Дизайнът на банята впечатлява с нестандартното си оформление. Впечатление прави, че помещението сякаш е разделено на сектори с ниши. Именно нестандартният дизайн определя и нестандартното обзавеждане.