Бабината мусака-Рецептите на баба Зоя-Готварски рецепти – Рецепти за Всеки Манджа.ком

3
Добави коментар
www.mandja.com
www.mandja.com

 

Java Script is not activated. Before using the cookbook please enable it in your browser settings.

Ingredients description

500 гр. смесена кайма50 гр. краве масло1 кг. картофи6 с.л. олио2 – 3 домата1 ч.л. черен пипер1 ч.л. чубрица1/2 ч.л. кимион1 ч.л. червен пипер1 с.л. канела2 бр. яйца 1/2 литър прясно мляко1 кубче местен бульонсол на вкус

Приготвяне или как се готви ястието

В горещо олио се запържват нарязаните на малки кубчета картофи. В друг съд се пържи ситно нарязаният лук, каймата, и домата също нарязан на малки кубчета, прибавят се чубрицата, кимиона, червения и черния пипер и канела. Сместа се пържи  докато каймата стане на зърна.

На дъното на тавата се покрива с част от картофите, върху тях се прибавя запържената смес, а отгоре се засипва с останалите картофи. Над картофите се нарязва кравето масло на кубчета.

Пече се до готовност на 180 градуса около 30 – 40  мин. В последствие разбиваме яйцата, които се разреждат с прясното мляко. Заливаме мусаката и печем  до зачервяване на заливката.

Подобни рецепти…

рецепта за Рибен пай рецепта за Зеленчукова супа с броколи рецепта за Празнично телешко филе рецепта за Крем от цедено кисело мляко със сос от киви рецепта за Пиле за приятели рецепта за Банички Сюрприз рецепта за Пълнени пилешки гърди с гъби и домати рецепта за Пилешка супа рецепта за Зелеви сърми със сини сливи рецепта за Баница по бански Покажи / скрий детайлитеВреме за приготвяне:1 ч 30 минСложност:много леснаПорции:1 доза/порцияКоличество:Страна/Регион:БългарияЦена за порция:Вегетарианско:НеБез Лактоза:НеПоследна промяна:15.02.2011 (вт) 15,17,36 UTCпрегледа:2638Регистрирайте се, за да оставите коментар.