Как да разпознаем най-добрите матраци и цени

4
Добави коментар
izida
izida

Как да разберем кои са най-добрите матраци и цени?

Навярно всеки, който е запланувал такава покупка си задава този въпрос. Колко всъщност струва един качествен матрак, колко сме готови да платим за лукса да спим на лукс?

Определено зависи от материалната ни обезпеченост и доходи, но покупката на матрак е дори по важна от покупката на спалнята. Парадоксално е, че хората са готови да платят баснословна сума за пет дъски, но се замислят за далеч по малката сума за матрак. Този така пренебрегван артикул е разковничето на пълноценната почивка, от него зависи настроението ни, душевното ни равновесие и дори желанието за работа. Здравият сън е ключът към успеха.

За да се ориентираме кои са най-подходящите за нас матраци и цени, трябва да сме наясно какво всъщност търсим. Голямото разнообразие на атрактивните модели може да ни обърка, ако предварително не сме си отговорили на няколко съществени въпроса. Производителите на матраци предлагат антиакарни, анатомични, противоалергични, ортопедични, с пружина, без пружина, със запомняща пяна, дунапренови, с дишаща технология, двулицеви или еднолицеви. Както виждате разнообразието наистина е голямо, ако изберем модел от утвърдена марка при всички положения няма да сбъркаме.

Инвестицията в качествени матраци, разпределена на ден за една година е по-малка от цената, която плащаме за кафетата, които единствено ни спасяват от безсънието. Излиза, че инвестирайки в добър матрак ние се грижим не само за пълноценния си сън, но и за здравословното си хранене. Избирайки най-добрите матраци и цени, ние всъщност правим инвестиция за нашето здраве.