Практични идеи за Вашия интериор

12
Добави коментар
lucynda
lucynda

25.02.2011 г.

Ако  чувствате  дома си на моменти като каталог на мебелен магазин, значи  е време за промяна. Минете през всички стаи и набележете местата, които се нуждаят от освежително обзавеждане. Можете да използвате стари материали и да ги трансформирате в полезни и практични акценти.

1. Направете примерна скица

Не бързайте да изхвърлите от дома си старите вещи и предмети, и да ги замените с цял куп непотребни нови аксесоари и мебели. Една от най-важните цели при процеса на обзавеждане е постигането на хармония и съгласуваност в интериора. Не бива да следвате импулса си за пазаруване, тъй като много често прибързаните покупки се оказват не добра инвестиция. В подобен случай, добра идея е  преди да започнете обзавеждането, да  визуализирате желания от Вас интериор и да направите списък с необходимите вещи или предмети, или да направите предварителна примерна скица.

2. Доверете се на уникалния си вкус

Предимството на съставяне на предварителен проект за обзавеждане е , че Вие можете да определите акцентите, които желаете да изпъкнат и са важни за Вас. Необходим е и лек дизайнерски усет, за да можете да разположите електрическите уреди по подходящ начин. Техниката, с която разполагате, може да бъде подредена така, че да има естетически ефект и да е изложена на показ. Колкото повече се вслушвате в интуицията си, толкова по- голяма е вероятността да се доверите на уникалния си вкус и да придадете индивидуален привкус на стаята.

3. Заложете на удобните мебели

Следвайте модните дизайнерски тенденции, без да се притеснявате да експериментирате. Освежете интериора си в различни тонове, които да Ви въздействат по-жизнерадостно, използвайте различни материи и намерете начин да си вземете удобен кожен стол,  в който можете да се разположите спокойно.

4. Правилен подбор

Ако сте почитатели на семплото и стилно обзавеждане, то минималистичният стил е този, към който трябва да се придържате. Или може би се възхищавате на интериорите, в които присъстват многообразни красиви вещи и аксесоари? Един съвет тогава – не се придържайте към определен стил, просто подберете по подходящ начин мебелите и вещите си, и преценете най- удобното им място за разположение. Можете винаги и навсякъде да се вдъхновите, но вашата задача е придадете индивидуалност на жилищното си обзавеждане.

5. Правете различни комбинации

Не притеснявайте да импровизирате с използването на микс от стилове в процеса на обзавеждане. Модерният диван винаги може да се съчетае с дизайна на  античен скрин. Колкото по- разнообразни стилови комбинации използвате, толкова по-ведър и разнообразен става интериорът Ви. Прибавете и различни цветни акценти – бели, розови или каквито Ви допадат. Комбинирайте и различни материали – лакиран дървен плот е подходящ за всеки вид интериор и за всеки  вкус.

6. Идеи за детската стая

Създайте приятна атмосфера в детската стая, като прибавите към стенната декорация забавни мотиви. Закачете весели картини или цветен колаж. Оригинална идея е да разграфите стената на отделни сектори, приличащи на рамка за картина, където Вашите деца могат да залепят своите собствени рисунки. Така ще имат лична изложба в стаята си.