Къде се намира Дубай?

21
Добави коментар
ivo94
ivo94

Къде се намира Дубай?

Този въпрос е често задаван в интернет и за това реших да напиша няколко реда за Дубай. Едно от седемте арабски емирства образуващи ОАЕ е Дубай. Той се намира на югоизточния бряг на Персийския залив в континента Азия. Ако сте решили да пътувате до там, това може да стане по суша през Турция или най-бързо и лесно чрез въздушния транспорт, който е по-скъп, но по-удобен.

С население около 1.6 милиона жители Дубай е второто по големина емирство в страната. За дата на основаване се приема 1833 година, но е споменавано още през 1095 година а самото населено място съществува от около 1799 година. Той е сред водещите икономики в Близкия Изток, но също така освен добива и преработката нефт, важни фактори са туризмът и финансовите услуги, които се развиват в него. В последните години нашумя много с мащабното си строителство на огромни сгради, които са архитектурни шедьоври.

Публикувано в Други, Свят с етикети Дубай, жители, интересно, къде е Дубай, къде се намира Дубай, любопитно, ОАЕ, Обединени Арабски Емирства, Свят, сгради, транспорт. Постоянна връзка.