Пилешки крилца със сусам-Рецептите на баба Зоя-Готварски рецепти – Рецепти за Всеки Манджа.ком

1
Добави коментар
www.mandja.com
www.mandja.com

 

Java Script is not activated. Before using the cookbook please enable it in your browser settings.

Ingredients description

За марината:

3 – 4 с.л. соев сос2 с.л. лимонов сок1/2 ч.л. чесън на прах (или 3-4 скилидки)1 с.л. мед1/2 ч.л. джинджифилможе и малко бяло виносол2 с.л. сусам за поръсване

Приготвяне или как се готви ястието

Продуктите за маринадата се разбиват с тел, за да се разтворят всички подправки. Махаме малкото крилце и ставата и крилцето се цепва по дължина. Всички крилца се заливат с марината. Може да престоят цяла нощ.

Крилцата се нареждат първоначално върху скарата на фурната с вътрешната страна на крилцето нагоре.  Наливаме в тавата малко вода и изпичаме крилцата от двете страни при температура 200 градуса за 20 мин от всяка страна.

Изваждаме изпечените крилца нареждаме ги в подходящ съд и ги намазваме с мед, след което ги поръсваме със сусам.

Подобни рецепти…

рецепта за Никулденски шаран рецепта за Супа Бакони – Унгария рецепта за Доматена крем супа с босилек рецепта за Пита с кайма рецепта за Мус с праскови рецепта за Никулденска пъстърва рецепта за Козуначена питка с мед рецепта за Гулаш Унгария рецепта за Пълнени картофи със сос от сирене рецепта за Кекс с шоколад Покажи / скрий детайлитеВреме за приготвяне:5 минСложност:много леснаПорции:1 доза/порцияКоличество:Страна/Регион:Цена за порция:Вегетарианско:НеБез Лактоза:НеПоследна промяна: 2.03.2011 (ср) 14,27,21 UTCпрегледа:1613Регистрирайте се, за да оставите коментар.