Йоско в къщата на Фатик и Гаргов

2
Добави коментар
yApple

Къщата на Фатик в софийския кв. Бояна, където сега живее Йосиф Йосифов-Йоско. Сливенецът убил хората в катастрофата с 2,6 промила алкохол в кръвта.

СНИМКА: ИВАЙЛО ДОНЧЕВ

42-годишният Йосиф Йосифов-Йоско е бил с 2,6 промила алкохол в кръвта, когато с бронирания си джип премаза в колата им двама души, а други двама прати в болница в столичния квартал Бояна.

Това сочи химическата експертиза, която бе готова вчера. Специалисти обясниха, че отчетеното количество алкохол се равнява на около една бутилка уиски, изпита за часове.

Според направените изследвания няма данни Йоско да е бил дрогиран. Предстои да стане готова и автотехническата експертиза, която ще отговори на въпроса точно с колко километра в час е карал Йоско, когато се удари челно колата. След това материалите ще бъдат предадени на прокуратурата, за да се повдигне обвинение, обясниха от столичната полиция вчера.

Йоско все още е на командно дишане в „Пирогов“, няма опасност за живота му, а другите двама ранени са в травматологията на Военна болница, казаха лекарите.

Добре почерпен във фаталната сутрин към 7 часа, на 2 март, Йоско се е прибирал към дома си, който се намира в баровския кв. Бояна. Разследваният за убийството на Константин Димитров-Самоковеца обитава легендарна къща, която е сменила няколко известни собственици, научи „24 часа“.

Първоначално тя е била собственост на даровития композитор Асен Гаргов, създал десетки незабравими песни. През 1995 г. той продава имота и дори не иска да свързват името му с него.

След това къщата в полите на Витоша започва да се обитава от спрягания за подземен бос Филип Найденов-Фатик.

В нея той посреща гости и живее няколко години. След смъртта му имотът вече става собственост на Йосиф Йосифов-Йоско, който се премества от Сливен да живее в столицата.

Някои от по-известните комшии на Йоско са издателят Степан Ерамян и оперният певец Никола Гюзелев.

От другата страна пък жиеел един от адвокатите на Симеон Сакскобургготски.

Сградата се намира на пресечка на „Панорамен път“. Заградена е с високи огради, а камери и охранителни кабини дебнат за неканени гости.

По късата безлюдна улица се чува само кучешки лай, а пазачите от съседните имоти вдигат рамене и обясняват, че не знаят дори кого пазят. Престрашилите се да отворят обясняват, че са само икономи, не излизат навън и не виждат нищо.

„Страхуваме се да не излезе някой тигър през оградата“, леко се подсмихва съсед и бърза да се прибере в дома си. Шегата е по повод екзотичния зоопарк, който притежавал Йоско в Сливен.

Останалите малко на брой кореняци боянчани не искат и дума да обелят, защото казват, че са обградени от влиятелни хора и не знаят какво може да им се случи. Оплакват се обаче от високите скорости, с които знаменитият им комшия се прибира по тясната закътана уличка.

На високите кафяви порти няма звънец. След като екипът ни си тръгна обаче, вратата леко се отвори, след това бързо отново хлопна.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти