15.082006г. Красотата в снимките на Мими Николова – jujata

45
Добави коментар
cool12
cool12

Красотата в снимките на фотографа Мими Николова – jujata

За мен Красотата е когато с трепет и възхищение гледам и не мога да откъсна погледа си. Виждала съм и виждам доста красиви хора и неща, Красотата е нещо, което ме радва безкрайно и зарежда най-мощно.Това е нещото, което ме прави щастлива! Красотата може да бъде красиво лице и тяло, може да бъде богата душевност, може да е нещо създадено от природата или от талантлив човек, може да е чувство, … Важното е, че ни носи удоволствие! Всяка красота е вид енергия.

„Творец е оня, който създава прекрасни неща и чрез изкуството си се стреми да разкрие себе си и да скрие твореца“, тези думи на Оскар Уайлд може би описват най- точно творчеството на фотографа Мими Николова – jujata.

Първата й страст е рисуването, завършва Художествената гимназия в гр.София и дълго време белият лист е нейният най-добър приятел. После открива фотографията и се влюбва в нея. Обича да снима заради усещането да спре мига, заради възможността да заснеме мечтите си, да отдели красивото от грозното, обикновенното от необикновенното, да направи грозното красиво, танцувайки със светлината.Самата тя казва за себе си, че е : непредсказуема, странна, естествена, непринудена, нетърпелива, женствена, лесно ранима, амбициозна, устремена.

Така я видях и аз, красотата в снимките на Мими Николова – jujata.

Свободна, хищна, гола, нахална и млада

В нещата около нас

Винаги търсеща и експериментираща

Много нежна

По детски наивна

Това е тя

(Снимката е направена от нейната приятелка kozmo)

Всички фотографии на Мими Николова (jujata) може да разгледате ТУК.

София, feta