Пляскай ме, шибай ме

17
Добави коментар
legrandelf
legrandelf

« публикувано на 27-10-2008 @ 11:41 am »
Надежда за садо-мазохизъм тук всяка оставете…
Като опарени ще бягате през девет долини, в десета…

Светла: “Тоталитаризъм и тотализъм”, “Част II. Тоталитаризъм и тотализъм” и “Част III. Тотални решения”
Аз: “Гестапо или ЩАЗИ” (част I от “Теория на конспирацията”)

ОК, успокойте се малко, както се вика “Hold your horses”. След последното ми включване, успях да се измъкна на безшумните черни хеликоптери. Въоръжих се и започнах да рекрутвам членове за моята групировка. Ъъъ… звучи престъпно, за моята кауза – така е хем по-патриотично, хем по-… благозвучно и неплашещо.
По-късно ще се плашим, или в сънищата си, ако изобщо ни се отдаде възможност да спим.

Към редиците ми се присъедини и едно момиче, Светла, която активно разнищва психопортрета на един потенциален сугистичен хахо. Хахото на новото време или Звяра на XXI-ви век. За повече информация, горе съм посочил връзки към трите (засега) части на нейната гледна точка. Важни са, много интересни и доста образователни. Защото всичко е в сферата на културата, образованието и сносната (дез)информация. Нали?!

Така, сега аз ще продължа в типичния мой стил. Няма време да ви казвам, че нямате време за четене, затова тръгвайте си, преди да съм ви разчесал крастата и да искате да ми отговаряте подобаващо.
Всеки друг случай… е добре дошъл, само да не влизаме в препирни.
Спомнете си също така и началото на първа част от моята “Теория на конспирацията”, относно здравето ми и моите несуицидни мисли. ОК, край на преговора, начало на:

Част II. Теория на конспирацията

Детство
Вариант 1: Израствам в проблемно семейство, неедноличен (имам поне по 1 брат и 1 сестра), не съм особено щастлив и съм лишен от ужасно много неща. Вярвам на роднините си, най-близките и разбира се на себе си. Хиперактивен съм и ужасно напиращ за развитие и доказване. Мисля за бъдещето, страх ме е да го планувам, тъй като ще вляза в профила: “Потенциално взривоопасна личност с много характер”.

Вариант 2: Израствам щастлив, едноличен, без проблеми в семейството и напълно целенасочен за непознатото ми бъдеще. Развил съм се като егоистична личност, строго уверена, напълно прецизна и планираща всичко. Вярвам в себе си и в никой друг. Готов съм на всяка крачка да подсигуря себе си и да прееба другия. Влизам в профила: “Лидер със силно желание за контрол”.

Юношеско развитие
Вариант 1: Създавам свой ареал от приближени. На върха съм и непрестанно ги репресирам, за да доказвам подлостта и мощта си. Продължавам егоманиакалното си развитие, като вече съм във възраст, в която съм способен доста умело да се защитавам… словесно. Пряко, никой не може да ми опонира, тъй като се ползвам с облагите на другите, умело извъртяни в мой плюс и закрила.

Вариант 2: Нямам приятели, не допускам никого до себе си. Играя ролята на треторазряден юноша и се сливам с останалите. В повечето случаи анонимно търся спътници за целта, която планирам да изпълня в най-близко бъдеще. Трудно върви прогреса ми, но все пак попадам на точните хора. Изгражда се някакъв морал и доверие помежду ни. Продължаваме напред, като все пак вярваме в успеха на нашата кауза.

Затишие преди буря
Вариант 1: С много лъжи и обещания, използвам възможността, да се наместя във властта. Независимо на какъв пост. Това няма да ми е трудно, тъй като през целия си живот съм манипулирал хората и хич не ми пука какво ще стане с тях, включително и тези които ме издигат. Типичен пример за точно този случай е Сталин. След като е качен на власт, в рамките на няколко месеца, въпросния сугист, прави сериозна чистка в кабинета си. Преобразява го тотално с думите: “Ниет человек, ниет проблем”. Те ти вожд!

Вариант 2: С жестоки мъки, няколко жертви в следствие на бунтове, подкрепян от наплашения народ, се изкачвам до желаната позиция. Заедно с мен са тарторите на идеологията ни. ОК, това пак е плашещо… съорганизаторите на общата ни кауза. Напред сме и дори ни обичат. Начало на мандата ни!

Кризата
Вариант 1: Такова голямо его, помпено цял живот, накрая се пръска. Или си отнасяш главата сам, или срещу теб има толкова много озлобен народ, който накрая те хваща. Изгризват ти гръкляна, подобно на изгладнялата маса прошляци от финала на “Парфюм”. С две думи – свършен си.

Вариант 2: Ако не си прекалил със собственото угощение и уреждането на семейството ти, то ти вероятно се ползваш с много респект сред масите. Уви, следващия мандат тотално ще те развали, защото в днешно време няма толкова силен характер. Да не говорим, че силните на деня ще са се сменили, и решенията ти ще зависят от някой строителен предприемач, или съдържател на казино, бардак, такива неща…

Краят на едно обречено начало
Вариант 1: Изправен пред трибунала, или с примка на врата, ще ти се иска да си имаш собствен бункер, в който да си отнесеш главата с личното си оръжие. Уви, нямаш. Унизен си, а мозъкът ти вече не функционира така както преди. Въвеждат те в една баня, с един сифон на земята, казват ти да не се обръщаш и офицера зад теб вади оръжието. БУМ! (финалната сцена от “Гражданинът Х”, филм за Касапинът от Ростов, Чикатило)

Вариант 2: Унижен, възкръснал 3 пъти, криещ се от хорските погледи (пример: Жан Виденов). Тъй като си с лабилна психика, някоя тайна организация е поела “остаряването” ти. Ти си пример за вреден елемент и какво “НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ В БЪДЕЩЕ”. Отглеждат те в клиника, тъпчат те с хапчета и вече забравят за теб. Вероятно ще се споделят вицове от рода на: Той живее на един остров с Адолф Хитлер, Елвис Пресли, Юрий Гагарин, Кърт Кобейн, Тупак и Майкъл Джексън…

Това беше един бърз преглед на два потенциално възможни политикореализуеми профила. И двата, вече са виждали многократно приложение в живота ни. Не само в България, а и в другите страни. Понякога не се стига до власт, за да нанесеш ужасно големи вреди.
Не е нужно. Както казах, дар слово е най-голямото оръжие. Пустата манипулация. Сега, отново ви пращам към “Щипката здрав разум” на Светла и… пазете се от профилизирането. Оглеждайте се, не се доверявайте на никого и… не ламтете за повече отколкото ви трябва!