Грип и настинка – подробно описание на заболяванията

2
Добави коментар
woodmonster
woodmonster

Настинката е основната причина за възпаление на слизестата мембрана (лигавицата) и за отделяне на секрет (силна хрема). Когато слузта се натрупа в носната кухина, фронталната кост (челото) и около очите, тя може да доведе до появата на синузит (инфекция, възпаление на синусите).

Симптоми: силна хрема, сълзящи очи, трудности с дишането през носа и кихане.
Често срещана причина е някаква алергия, макар че при алергия секретът е много рядък и изтича почти непрекъснато. Ако катарът продължи няколко месеца или години, съществува опасност да се разпространи в кухините на синусите и да предизвика синузит. Ако не се погрижите за настинката, тя може да се пренесе в ларинкса, причинявайки ларингит, а по-късно и в бронхите, водейки до появата на бронхит.
Когато секретът е прозрачен и воднист, най-вероятно става дума за алергия (сенна хрема), но ако е плътен и жълт или зелен на цвят, причината е вирус или бактерия и изисква прием на природен антибиотик, например Пчелен прополис, Чесън.

Причините за настинката и синузита могат да са простуда, която възпалява лигавиците и съдейства за развитието на бактериална или вирусна инфекция в носа и гърлото (ларингит), а могат да се дължат и на лоша хигиена.

Препоръчвано лечение: да се пие много вода. Ако секретът е плътен и имате признаци на синузит, всеки ден трябва да вземате природни антибиотици като Пчелен прополис и капсули чесън или да консумирате суров чесън, както и витамините А, С и Е, също калций, магнезий и фосфор.

Витамин А е незаменим за доброто състояние на лигавиците. Минералите подпомагат действието на витамин А.
Ако взимате малки количества Пчелен прашец, той ще засили организма Ви и ще му помогне в борбата с алергиите.

Предупреждение! Една занемарена настинка може да се превърне в хроничен синузит или бронхит или даже в пневмония. Консултирайте се с вашия лекар.

Препоръчвана дневна дозировка за възрастни

Важни добавки:
1. Licorice, много ефективен в борбата с кашлицата, предпазва от възпаления, стимулира образуването на антитела, укрепва имунната система.
2. Витамин-С, мощен антиоксидант, укрепва имунната система.
3. Пчелен прополис и Чесън, природни антибиотици, убиват бактериите и вирусите, укрепват имунната система.

Допълнителна помощ:
4. Бета-каротин (вит. А) с витамин Е, помага за отпушване на носа, почиства и облекчава възпалението в синусните кухини.
5. Мултиминерали (цинк), необходими за правилния строеж и функциониране на тялото.
За отпушване на носа:
6. Алое Активатор, капвайте няколко пъти на ден по 2 капки във всяка ноздра.
7. Алое Вера загряващ лосион с евкалипт.
8. Алое Вера сок.

Кашлица:
За да облекчите упоритата кашлица, освен всичко препоръчано дотук, взимайте и Пчелен мед с лимонов сок.
Пийте също чай от oregano или чай от венчелистчетата на bougainvilla (декоративен тропически храст от сем. Nyctaginaceaе).