HUMANUS, дневникът на философа Ангел Грънчаров: Искаме си руските гадове: може много да им плащаме, ама АЕЦ-а ще ни даде хляб…

5
Добави коментар

По вчерашната публикация – Граждани, да направим невъзможно сключването на поробващия договор с Русия за АЕЦ „Белене“! – се е получил многозначителен коментар, който помествам отделно, та да му отдадем подобаващото отношение; позволих си само да оправя пунктуацията и правописа; заглавието съчини моя милост, ползвайки се от акценти в самия коментар; ето го най-сетне и него:

А като дойдат десните мислещи „политици“, които между впрочем няма откъде да ги вземете, какво ще стане? Ще ни дадете на другия окупатор – Америка. Както направиха ония нещастници от дясното пространство – Стоянов и Костов.

Може да плащаме, ама поне да имаме хляб, който ни беше отнет от великия Запад. Работни места – това трябва на българина днес. И АЕЦ-а ще ни ги даде.

Видяхме какво стана в Марица-Изток. Съкращения, безработица, и това под лозунга модерна рехалибитирана централа. И само след няколко месеца счупени блокове, разбити лопатки на турбините. Това при руските специалисти никога не е ставало. Изключвам Чернобил, това е друго.

Моята теза, като бивш работник в Електроцентрала е, че АЕЦ трябва да я има, въпреки руското влияние. Ще има социален ефект за години напред, електроенергията ще се намери кой да я купува, бъдете спокойни.

Противниците на тази теза ми се струва, че са налапали американски долари. Ония гадове са други, те искат да работят с малко хора, и са много надути.

Написа: Анонимен