Четирима депутати от „Атака“ напускат партията. Задава се конфликт между Волен Сидеров и Слави Бинев

2
Добави коментар
viky
viky

10.03.2011 00:41 –
Четирима депутати от „Атака“ напускат партията. Задава се конфликт между Волен Сидеров и Слави Бинев

Четирима депутати от „Атака“ напускат партията. Задава се конфликт между Волен Сидеров и Слави Бинев

09.03.2011 г. 17:31 ч.

 

Четирима депутати от „Атака“ заплашват лидера на националистическата формация Волен Сидеров, че ще напуснат партията. Това съобщи Mediapool, като се позовава на думи на бъдещите отцепници Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев. Според публикацията драмата на парламентаристите е в подписваните от тях гаранции за заем в размер на 150 000 евро, с което подкрепят верността си към националистическата формация. Съмненията на отцепниците са, че въпросните заеми са изтеглени, което на практика означава, че те може да са задлъжнели с над 300 000 лева плюс лихвите.

 

Преди около две седмици депутатите, които искат да напуснат парламентарната група на „Атака“, са провели среща заедно с адвокатите си с Волен Сидеров и неговите юристи. Искането им било заемите да бъдат анулирани, а документите изчистени. Един от потърпевшите депутати е разказал, че са молили Сидеров да направи това от повече от една година, а той ги размотавал. Според тях този заем отдавна е изтеглен и на това се дължат и уклончивите отговори на лидера на националистите. По информация на народни представители на „Атака“ най-малко 50 души са подписали подобни документи, което прави около 7,5 млн. евро.

Бъдещите отцепници споделили, че напускането на партията е крайна мярка и това ще се случи, ако Волен не изчисти документите.

Според информацията на Mediapool в ГЕРБ били доволни от разцеплението на „Атака“. Пред сайта депутати от националистическата формация обяснили, че напоследък отношенията между Волен Сидеров и Бойко Борисов са се изострили много. Във вторник следобед лидерът на националистическата партия е провел среща с премиера в сградата на Министерския съвет. Там Сидеров е поставил условие да бъдат премахнати новините на турски език от ефира на БНТ. Министър-председателят обаче е отказал. Разговорът е прераснал в разправия.

Нервното поведение на Сидеров пък се дължало на провала на митинга на „Атака“ на 3 март. От формацията разказали, че за първа година „Атака“ е плащала на митингуващите. Въпреки, че хората на Сидеров осигурили транспорт и дневни за 10 000 души, на митинга са дошли само 2000.

В пубикацията се казва, че Волен Сидеров е изострил отношенията си и с евродепутата Слави Бинев. По думи на атакисти хората на Бинев в партията отдавна играели ролята на вътрешна опозиция и съвсем скоро конфликтът между каратиста и сегашен европолитик и лидера на формацията щял да стане публичен.

Не е изключен и сценарият, в който поддръжниците на Слави Бинев също ще напуснат „Атака“, макар те да не са подписвали гаранция по заеми.

http://glasove.com/article-12513.php