Как да си върнем любимия в 13 стъпки

2
Добави коментар

Как да си върнем любимия в 13 стъпки

10/03/2011 |

Искате да си върнете любимия човек? Любовта се подчинява на свои закони – когато ги разберем, ние получаваме повече контрол над това, което ни се случва.

Любовта започва с нашето решение да си позволим да се влюбим. Любовта свършва с нашето решение да прекъснем отношенията си. Любовта продължава, докато сме решени да обичаме и да разрешаваме възникналите проблеми. Любовта свършва, когато и двамата партньори се откажат от нея. Ако вие не сте се отказали, имате много възможности да възстановите отношенията си.

Раздялата може да е временен проблем в отношенията ни или край на връзката ни. Това зависи от нашето решение.

Връщането на любовта е просто цел

Връщането на любовта е цел като всяка друга. Както всяка друга цел, то изисква решение, отдаденост и правилни стъпки.

Когато си поставим цел, която желаем да постигнем с цялото си сърце,подсъзнанието ни става възприемчиво към всяка информация, която може да ни бъде полезна. Срещаме хора с подобни проблеми, попадаме на книги или на филми, повишава се нашата чувствителност и възприемчивост. Нашата интуиция работи върху задачата, която сме й поставили, и търси решения. Всичко, което забелязваме около себе си, ни подсказва какво и как трябва да направим, за да постигнем целта си.

Раздялата може да е временен проблем, а не край на любовта

Във всяка връзка има период, в който нещата се получават добре от само себе си. При първия критичен проблем идва и раздялата. Хората живеят с илюзията, че любовта трябва да е само красива и когато се появи проблем, това е краят. Това не е вярно.

Когато сме болни, ние се лекуваме.

Когато имаме проблеми в работата, ние ги разрешаваме.

Когато се появяват проблеми в любовта, ние сме склонни да захвърлим един човек, защото не е идеален.

Има ли логика в това?

Само от нас зависи дали ще разрешим проблема си в любовта и ще продължим връзката си или ще я оставим да умре. Всеки неразрешен проблем обаче се пренася в следващите ни връзки и те протичат по същия начин.

Любовта не е мистерия

Любовта, приятелствата, бизнесът, всяка дейност, за която се сетите, зависи отдруги хора. Реализирането на всяка наша цел зависи от други хора – също и любовта. Изпълняваме целта си, когато убедим другите хора, че имаме взаимен интерес от това – същото се отнася и за любовта. Едни и същи психологични особености определят успеха ни във всички сфери от живота.

Успяват да си върнат любовта хората, които вярват, че това е възможно и не се предават. По същия начи тези хора постигат успех и в другите области от живота си. Става въпрос за определени черти от характера ни, за определен психологичен подход, а не за мистерия. Ако един човек е успял да постигне нещо, могат да успеят и всички останали – просто следвайки същия път.

Аз си върнах любимия човек

Написах тази книга, защото съм от хората, които са успявали да превърнат раздялата във временна раздяла. Имала съм няколко сериозни и продължителни връзки, във всяка от тях е идвал момент на раздяла и във всяка от тях аз съм успявала да си върна любовта. Днес тези хора са мои приятели, може би най-добрите ми приятели. И въпреки че отношенията ни вече са различни, всички тези мъже, които някога са взели решение да продължат живота си без мен, днес очакват само една моя дума, за да се върнат в живота ми.

Една раздяла е просто препятствие, което обичащите хора могат да разрешат. А всеки разрешен проблем сближава още повече хората.

В тази книга съм споделила всичко, което съм научила за любовта в продължение на много години. Всяка стъпка от нея ще ви покаже психологични тайни, които ще ви помогнат да предприемете правилни стъпки към любимия си човек и ще ви сближат отново. Всяка от тези стъпки ще ви помогне да разберете по-добре проблемите, които са довели до раздяла или охлаждане на отношенията ви, а след като веднъж ги осъзнаете, вие няма да ги повтаряте и ще ги избегнете в бъдеще. Това е единственият път към изграждане на по-хармонични отношения.

***

Преди 4 години се разделих с човека, който най-много съм обичала през живота си. Беше се случвало и преди – да се разделяме и да се събираме, но тогава за първи път си зададох въпроса: Как можем да върнем любимия си човек?

Върнах се в миналото си, за да разбера как бях успявала да си върна любимите мъже преди. Започнах да изучавам хората около себе си – тези, които успяваха да си върнат връзките, и другите, които не успяваха. Започнах да забелязвам разликите между едните и другите.

Хората, които успяват да си върнат любимия човек, го постигат по няколко причини:

вярват, че могат да си върнат любовта
обичат истински и безрезервно
не търсят вина в себе си или в другия, а се опитват да оправят проблема
отдават се изцяло на това да си върнат любимия човек
не търсят заместители на любимия си човек
имат търпението да изчакат подходящия момент
когато той настъпи, действат, без да мислят за гордостта си
не повтарят грешките си

Във всяка връзка има период, в който нещата се получават добре от само себе си. При първия критичен проблем идва и раздялата. Хората живеят с илюзията, че любовта трябва да е само красива и когато се появи проблем, това е краят. Това не е вярно. От нас зависи дали ще разрешим този проблем и ще продължим връзката си или ще я оставим да умре. Пренасяйки същия проблем в следващата си връзка, защото неразрешените ни проблеми ни преследват, докато ги разрешим.

Връщането на любовта е цел като всяка друга. То изисква това, което изисква и постигането на всяка друга цел – решение, отдаденост и правилни стъпки към целта. Когато си поставим цел, която желаем да постигнем с цялото си сърце, подсъзнанието ни става възприемчиво към всяка информация, която може да ни бъде полезна. Срещаме хора с подобни проблеми, попадаме на книги или на филми, повишава се нашата чувствителност и възприемчивост – нашата интуиция работи върху задачата, която сме й поставили, и търси решения. Всичко, което забелязваме около себе си, ни подсказва какво и как трябва да направим, за да постигнем целта си.

Получавам много писма с молба за съвет и в техните проблеми виждам проблемите, които и аз съм имала. Тази книга се роди спонтанно, в процеса на разрешаване на собствените ми проблеми и проблемите на други хора. Тя не дава готови рецепти, защото такива не съществуват. Поради тази причина дълго се колебах дали да напиша тази книга. Но един ден осъзнах, че и за хората, които търсят съвета ми, и за мен би било по-удобно да представя опита си систематизирано. Сетих се и за думите на Мирзакарим Норбеков: „Ако искате да станете богати, четете книгите на хората, които са били бедни и са станали богати. Ако искате да оздравеете, четете книгите на хората, които са били болни и са оздравели.” Аз много пъти съм губила любими хора и много пъти съм успявала да си ги върна. В тази книга съм написала това, което е било успешно за мен.

Откакто започнах да пиша тази книга, започнах да търся точна рецепта, която да предложа. Наскоро разбрах, че няма такава – отношенията се възстановяват, любовта се връща, хората се събират отново, но това става всеки път по различен начин, при различни условия и различни обстоятелства. В тази книга съм описала подхода, който няколко пъти ме е довеждал до такива условия, при които е било възможно възстановяването на отношенията.

Тази книга не е романтична, тя дава и научен поглед към отделни аспекти на любовта. Тази книга не е само за жени, въпреки че жените проявяват по-голям интерес към този въпрос. Тази книга не е само за разрешаване на проблеми – тя може да ви предпази от тях.

Книгата, която ще прочетете днес, е различна от тази, която беше преди 3 месеца, когато се появи за първи път – и ще бъде различна от тази, която ще бъде след 1 година. В нея вече ще откриете повече от 13 важни стъпки, но реших да запазя названието на книгата такова, каквото е. Така във всеки момент ще бъда сигурна, че съм дала всичко, което зная, на хората, които желаят да го получат.

На хората, които ще прочетат тази книга, ще бъде благодарна за всякакви въпроси и коментари.

Първата част от книгата “Как да си върнем любимия в 13 стъпки” е достъпна за безплатен прочит след безплатна регистрация в сайта. Втората част на книгата съдържа конкретни стъпки и препоръки. Съдържанието й не е достъпно за четене онлайн. Можете да закупите книгата в електронен вариант тук.