Италиански камини CLAM с двойно горене- камини на дърва, камини на пелети, цени, промоция

1
Добави коментар

Камини CLAM
Камини с двойно горене (водна и въздушна риза)
Пелетни печки с водна и въздушна риза

Продуктите на Камини Клам участват в програмата за кредитиране на енергийната ефективност в дома REECL

Създадена през 1973 г. по инициативата на група производители на продукти от мрамор
и ковано желязо, CLAM днес е една от водещите фирми в своя бранш.
Целият производствен цикъл е завършен в рамките на компанията и Presystem s.r.l.; от проектирането до лабораторно изследване, продукти, на които всички елементи са стриктно произведени в Италия.
Цимент за производство на камини, грилове, барбекюта, фурни и огнеупорна керамика Ecoker ® .
Стомана за производство на моноблокове за камини, печки и котли.
Мрамор за производство на покрития за камини и печки.
Всички модели камини, печки и котли са предназначени за дългогодишна употреба.
Клам обръща особено внимание на вредните емисии и въздействието им върху околната среда, затова техните продукти са в пълно съответствие с UNI – EN 303-5
Двойното горене в камините на CLAM позволява повторно запалване на неизгорели частици, с последващо увеличение на топлинната ефективност и намаляване на въглеродния окис.

Как се осъществява двойното горене в камината и каква е ползата на потребителя от него?

1) БЕЗОПАСНОСТ; Допълнително подадения въздух предизвиква възпламеняване и изгаряне на твърдите частици и вредните емисии, отделени при горенето. Ако те не изгорят, една част от тях полепват по камината и комина, а друга излита директно в атмосферата. Полепналите по камината и комина сажди освен, че са с неприятна миризма те са и лесно запалими, а това е сериозна предпоставка за пожар.
2) ИКОНОМИЯ; Всички знаем, че при горене се отделя топлина. След като има още едно изгаряне, следователно има и допълнително отделена топлина. Това означава на практика, че от едно и също количество гориво (дърва или екобрикети) ще добием по-голямо количество топлина. Ето я и икономията. Вторичното изгаряне ще намали разхода на гориво наполовина. Разбира се важна предпоставка е отделената топлина да се употреби за отопление на жилището, а не просто да излети през комина.
3) Дългогодишна употреба; Двойното изгаряне не позволява образуването на конденз. Произвежданите от CLAM камини са максимално автоматизирани (например процеса на горене, разпръскване на топлината по всички помещения, отваряне на димната клапа едновременно с отварянето на вратата, самопочистващи се стъкла и др). Целта е да се увеличи самозащитата на камината от прегряване и разрушаване, и да служи на собственика си дълги години.
CONTROL SYSTEM е нововъведението при пелетните камини, печки и котли. Тази система извършва контрол и оптимизация на всички функции на отоплителния уред според вида на инсталацията, надморската височина и други специфични изисквания на потреблението.
В този сайт можете да разгледате устройството, техническите параметри, цени и промоция на всички продукти на CLAM: камини на дърва, камини на пелети, горивни камери с водна риза, горивни камери с въздуховоди, пелетни печки с водна риза, пелетни печки с въздушна риза, пелетни котли, облицовки за камини, барбекю и фурни.

фирменият магазин на CLAM се намира в София на ул. Веслец 17 (между ул. Цар Симеон и ул. Екзарх Йосиф). Фирмата търси дистрибутори за градовете: Бургас, Пловдив, Варна, Русе, Плевен, Благоевград, Ямбол, Свиленград, Габрово, Стара Загора, Смолян, Видин, Петрич.

„Скорпио113“ ЕООД е единствен представител в България на елитната италианска фирма CLAM.