Жеко Димитров :: БДЖ- ИЗ ФОРУМИТЕ

6
Добави коментар
REAL
REAL

„Аз лично не познавам служител в железниците които да разчита само на своята заплата то е точене на нафта растоварване на влакове в междугария дори и кражба на 25 кв електропровод или с една дума казано които е в системата е тук само защото има изгода от това а като гледам и доста служители живеят на гърба на железниците.”

 

 

„Работя над 20 год.в БДЖ. Каквато ни е държавата такова е и държавното предприятие.Мизерни заплати ,кражби и политически интриги.. Сега са останали само хора пред пенсия и тези дето не ги искат на друго място.А за новото попълнение дето дойде да работи за тези заплати просто нямам думи – по добре е да замълча.”

 

 

„Започнах работа в БДЖ през 1999 година. Започнах със смешна заплата но с гълямо желание и любов къв професията и първите 1-2 години всичко беше наред. После започнах да разбирам какви са критериите за израстване:роднински връзки, интимни връзки и всякакви други връзки с началството, а това че знаеш немски, че имаш компютърна грамотност и други допълнителни квалификации, никой не го зачита. Колеги с по две висши стоят по гарите, а в същото време пращат началниците да изкарат за бакалавър за да ги издигат. Колегите все по застаряващи, пенсионерите ги преназначават, а отказват назначения на 20 годишни младежи. Изкарах там до към 2001 и от тогава живота ми потръгна. С две думи, ако те мързи да работиш железницата е твоето място.”

 

„работи се в крайно мизерни услови канцелариите са пълни съборетини !техниката е стара заплатите са ниски и на всичко отгоре не се изплащат навреме пълна скръб отвсякъде отпуските са малки обаче като си отвориш устата ти казват знаеш ли колко чакат !а иначе никакво уважение за труда нямам думи по зле и от казарма”

 

 

„така е БДЖ си отива сега ще съкратат 1300 млади за да работат песионерите в БЖК и изгонините дисциплинарно от БДЖдано Б.Борисов го разбере това най после иначе на предсрочните избори ще е вън от парламента”

 

 

„Колегите все по застаряващи, пенсионерите ги преназначават, а отказват назначения на 20 годишни младежи. Изкарах там до към 2001 и от тогава живота ми потръгна. С две думи, ако те мързи да работиш железницата е твоето място. МНЕНИЯ ЗА СТАЧКАТА:
„Били спрели влаковете за час,заради стачката.Хората доволни,та предоволни.Обикновено закъсненията били 4-5 часа.Искат стачки на БДЖ-то по-често!!!““то е ясно, че повечето служители няма да стачкуват. Интересното е защо се напъват синдикатите без нищо да се знае.““Никой няма да стачкува…споко, ако не се договорят. А как протича – На сверката на часовниците ще Ви попитат кой ще стачкува , после ако в участъка ви има бърз влак ще започнат да ви звънят- началник, по-голям началник, зам.директор, директор, по-голям директор ….през 15-20 сек 🙂 ….А от синдиката ни помен- да каже аджаба какви права имате, защитени ли сте…. кво правим ? Е може да има и смели…..А някои ще стачкуват понеже работата могат да си я отложат за утре, вдругиден, другия месец …. Дежурни и машинисти ….това са лицата !“

„Днес влак 8631 спря на Ямбол – имаше към 60 човека на гарата. 8611 спря на Калояновец , 30253 на Стралджа , 8610 на Михайлово. Евала на колегите. В БДЖ почти никой не стачкува – включително бригадите на изброените влакове. Пак всичката тежест беше изнесена от дежурните ръководител“

„Рьководителите .движение ще изперат пишкира за пореденпът.Най-яростно стачкуват тези дето са на заплата а не вьршат нищо през работно време,само си почиват и трупат стаж. Те са около вас и вземат пари за присьствие.Кога ще заплащат и за отговорност и за реална заетост?.