Рецептите на Ванга (О)

10
Добави коментар
sa6eto
sa6eto

ОБМЯНА НА ВЕЩЕСТВАТА (нарушена) – Само сутрин да се пие запарка от жълт кантарион – 1 ч.л. се залива с чаша вряла вода.

ОБМЯНА НА ВЕЩЕСТВАТА (за стимулиране) – 1 с.л. исландски лишей се вари в 600 мл. Вода, докато изври наполовина. Пие се 3 пъти на ден след ядене по 1 к.ч. поне 1 месец.

ОБРИВИ – Болният да се къпе с вода от сварени дъбови кори.

– Да се пие чай от семе от фий 20 дни.

– Събираме 1 шепа зелена коприва, измиваме я добре, подсушаваме я и я изпържваме до прегаряне в 1 ч.ч. зехтин. Мазнината се прецежда и с нея мажем обривите. Ако е копривна треска, мажем всеки ден в продължение на 5 дни.

ОБРИВИ (дребни) – Събираме през лятото от билката росопас, когато цъфти. Сваряваме 10 корена от нея в 1 кофа вода. Изкъпваме се и се поливаме с водата. Добре е да се повтори 2-3 пъти.

ОБРИВИ (детски) – Сваряват се коприва и бъз (листата) по равни части. Като изстине водата, с нея се облива цялото тяло на детето.

ОБРИВИ (детски, появили се внезапно и без основателна причина) – В шишенце се смесват равни части чист винен оцет и олио. След измиване местата на обрива се мажат с памуче, натопено в сместа.

ОБРИВИ ПО КОЖАТА – във вода се вари цвят от синчец и метличина. Правят се обливания на тялото.

ОБРИВИ ПО ТЯЛОТО – Използва се прах от дървесина на дърво, проядено от червеи. При деца този прах се вари във вода, прецежда се и с водата болното се полива цялото. При възрастни след изкъпване тялото се маже с крем, направен от праха на дървесината, размесен с чиста свинска мас.

ОБРИВИ ПО ТЯЛОТО (при новородени и бебета) – Сварява се във вода билката кускут (Кукувича прежда) и с нея се изкъпва 1-2 пъти детето до изчезване на обрива.

ОБРИВИ ПО ТЯЛОТО (упорити) – Да се свари ръж и да се пие водата по няколко пъти на ден.

ОТОЦИ (по краката) – в една кофа студена вода да разтвори 1 пакет каменна сол. После да вземе една кърпа за лице, да я топи в тази вода и да си я налага на кръста. Щом кърпата се затопли, отново да я топи във водата. След този компрес жената изхвърлила много вода и повече не получила отоци.

ОТРОВЕН (от риба) – на часа да вземе една супена лъжица мастика, размесена в чаша вода. Олеква след 5 минути!

ОТСЛАБВАНЕ (и за укрепване и очистване) – Особено на прага на пролетта. Сваряват се поотделно в произволно количество вода изсушена смрадлика, пелин, лайка и анасон (1 пакетче на баня, а останалите билки – количество на око). Варят се 5-10 мин. След като изтине, водите от всички билки се прецеждат и се смесват. Тялото се полива след измиване поне 3 поредни дни, за да има ефект.