Тъмната страна на Дубай

115
Добави коментар
monito_vr
monito_vr

   Дубайските хотели и магазини са известни като най-пищните и луксозни в целия свят. Дубай все още се счита за един от малкото финансови райове, с пищен начин на живот и богати забележителности. Но този рай има и тъмна страна. Ето няколко неща, които трябва да знаете преди да се отправите към ОАЕ.  

Шофиране
Опитайте се да избягвате шофирането в страната. Обединените арабски емирства имат най-висока смъртност по пътищата на глава от населението в света. Злополуки се случват на всеки две минути, а по един човек на ден си отива. Най-честия период на автомобилните премеждия е по време на Рамазана, когато кръвната захар на местните жители спада значително и тогава възможността от инциденти се увеличава с 200%.
 

Строителство
Преди да резервирате хотел, уверете се, че той е далеч от строителна площадка. Навсякъде в Дубай строителствотои кипи с пълна сила, строят се небостъргачи и молове, където няма прекъсване на работата. Поради това се очаква и 24 часов непрекъснат шум. Едва ли това ще ви допадне…
 

Змии
Дръжте очите си отворени за водни змии. Има най-малко 7 известни вида в Арабския залив. Те по принцип не са агресивни, но ако ги провокирате ще ви ухапят. Срещите с тях са доста редки, но ако това се случи и ви наранят веднага трябва да повикате линейка.  
 

Близост
Избягвайте обществените прояви на привързаност. Колкото и странно да звучи, ако решите да покажете по-страстно любовта към половинката си рискувате да прекарате нощта в полицейското управление. Бързите целувки и държенето за ръце са разрешени, но не забравяйте, че все пак сте в една мюсюлманска страна и законите там са по-строги.
 

Време
Подгответе се за екстремни метеорологични условия. Планирайте вашето пътуване до Дубай през зимните месеци, ако искате да избегнете високата температура и влажност. От март до октомври температурите варират между 30-60 градуса по Целзий. Пийте много вода и носете дълги ръкави и панталони, за да избегнете жарките слънчевите лъчи.

Hobyto.com