Здравословното хранене и либидото

65
Добави коментар

Здравословното хранене и либидото

Храненето влияе върху качеството на любовните отношения. Ако не сте доволни от интимния си живот и това не е свързано със стрес, депресия или влошено здравословно състояние, обърнете внимание на това с какво се храните.

Погрижете се за нивото на цинк в организма си, тъй като недостигът му води до намаляване на либидото. Хапвайте морски дарове, пълнозърнест хляб, кафяв ориз, зелени листни зеленчуци, месо без мазнини и немазни сирена.

Убедете се, че организмът ви получава достатъчно витамини от групата В, особено В6 и В12, които се грижат за баланса на хормоните на сексуалността.

Не преяждайте, защото ако ядете прекалено много, това предизвиква изработката на приспиващи хормони и сексът след обилната вечеря ще се превърне в неизпълнима мисия.

Ако сте прекалено гладни, ще мислите за храната, а не за партньора си, и бързо ще заспите заради ниското ниво на глюкоза в кръвта ви. Трябва да хапнете, но умерено.

Същото правило важи и за консумацията на вино. Една или две чаши вино ще превърнат вечерта в незабравима, докато една бутилка може да ви унесе и да ви се приспи.

Преди страстна среща наблегнете на немазното месо, пилешкото, рибата и сирената, защото те помагат на тялото да изработи ендорфини – хормони на щастието.

Продуктите, богати на нишесте, като например макарони, пшеница, хляб и ориз поощряват отделянето на така наречените сънни хормони, тъй като кислородът в тялото се насочва към усвояване на храната.

Ако планирате сладострастна вечеря, наблегнете на рибата, запечена на скара, или на крехките пържолки с лека гарнитура и зелена салата. От десертите предпочитайте плодове и шоколад.

Можете да се насочите към спалнята един час след вечеря, иначе ще усещате тежест в корема. След лека вечеря, чаша вино и един час чакане сексът ще е наистина незабравим.

източник gotvach.bg

Коментари