Как се играе покер?

1
Добави коментар
beavisbg
beavisbg

Покерът е една от най-разпространените игри в света за момента. Правилата на играта са доста лесни за научаване. Практиката е най-лесният начин да научите как се играе покер. За всички които предпочитат да прочетат всичко на теория, погледнете малко по-долу.

При тексаския покер, всеки играч получава по 2 карти. Първият играч е така нареченият малък блайнд, а втория играч- голям блайнд. Това означава че преди всяко раздаване първият и вторият играч трябва да поставят залог от 1 и съответно 2 чипа преди да са получили картите си. Думата блайнд идва от английски и в случаят означава буквално залог на сляпо (т.е. без да си видял картите си). Играчите след големия блайнд започват да играят когато получат по две карти, а самите блайндове играят последни. Всеки играч може да 1. плати залога който е поставен преди него, 2. да хвърли картите си без да залага 3. да повиши залога, като сложи по-голяма сума. Когато всички са готови, се отварят три карти на масата. Тези три карти се наричат флоп карти или само флоп. Следва рунд за залагане, като този път, както и до края на играта, първи играе малкия блайнд. Отново когато всички са готови се отварят карти на масата, но този път това е само една единствена карта. Така картите на масата стават общо 4. Отново следва рунд за залагане. След като всички са готови, се отваря последната и най-важна карта, което прави картите на масата общо 5. Нов рунд на залагане, в който първи играе малкия блайнд. Когато всички са готови, свалят картите си и най-добрата комбинация от пет карти печели. Това означава че вие разполагате със седем карти- двете които държите в ръката си и петте които седят на масата. С тези седем карти използвате най-силната възможна комбинация от пет карти. Ако има две или повече напълно еднакви по сила ръце, то те разделят парите от залозите по равно. Каква е силата на картите в играта на покер? Сила на комбинациите от 5 карти в играта на покер.

Започваме с най-силната ръка в покера и се движим надолу към най-слабата възможна ръка. Роял Стрейт Флаш това е най-силната покер ръка. Представлява картите от десятка до асо, като всичките пет са от една и съща боя. Обикновен Стрейт флаш Представлява пет поредни карти, като всичките пет са от една боя Каре Представлява четири еднакви карти. Примерно четири валета или четири дами. Фул Хаус Така нареченият фул е комбинация от три еднакви карти, допълнени от две други еднакви карти. Примерно три попа и две дами. Флаш, а някои хора го наричат кольор това са пет карти от една и съща боя Например 4,6,9, Q, K, като всичките пет карти са от една боя, например пики. Кента или както още го наричат Стрейт това са пет поредни карти. Например 2,3,4,5,6 Сет или тройка Това са три еднакви карти. Например три дами QQQ. Два чифта името на комбинацията е достатъчно ясно. Две еднакви карти, допълнени от още две еднакви и една различна. Например 4,4,A,A, 8 Един Чифт Две еднакви карти, допълнени от три различни. Например K,K,J,8,3 Пет различни карти Например 2,5,6,9,К Това са всички комбинации от карти в играта на покер. В процеса на игра ще разберете, че комбинации от рода на стрейт или фул са много силни, докато един чифт и понякога два чифта не са много силни и понякога е добре да не ги играете до край.

Източник: kakdase.com