Конкурси всякакви: Регионален конкурс за детска рисунка на тема „Моето добро дело”

2
Добави коментар
pgp

Фондация за развитие „Читалища” и Информационен център Европа Директно “Читалища” обявяват конкурс за детска рисунка, посветен на Европейската година на доброволчеството – 2011.

Целта на конкурса е да провокира у децата стремеж към добрите дела и да мотивира полагането на доброволен труд. Предизвикателство пред всяко дете е да създаде своя творба, вдъхновена от добрите дела и резултатите от тях. Участниците се насърчават да оценят какво означава за тях „доброто дело”, да помислят и изразят своето виждане за ползата от доброволчеството.
Участие в конкурса „Моето добро дело” могат да вземат деца на възраст между 6 и 14 години. Рисунките да бъдат на хартия, формат А4 или А3, като на гърба на всяка трябва да бъдат изписани име и фамилия, възраст, адрес, телефонен номер и електронен адрес на участника или неговия родител. В конкурса могат да участват и дигиталните варианти на творбите, сканирани или заснети с дигитален фотоапарат, придружени от същите данни за участника.

Творбите ще бъдат оценявани в три възрастови групи:

I група – от 6 до 8 год.

II група – от 9 до 11 год.

III група – от 12 до 14год.

На местно ниво: в читалищата – партньори на информационния център Европа Директно „Читалища”, комисия ще определи по точкова система предпочитаните рисунки по възрастови групи – по 3 във всяка.

На регионално ниво на конкурса влизат всички класирани на местно ниво рисунки. Оценяват се от регионално жури, определено от Фондация за развитие „Читалища”. Журито разглежда и класира творбите за 1-во, 2-ро и 3-то място във всяка възрастова група.

Краен срок – 15 ноември

Линк към конкурса